Ve PKK ABD zırhlılarına bindi… Kerkük’te son durum


IRAK, Kerkük (HABERYİRMİ) – Kerkük merkezde sokaklara inen PKK’lı militanlar ABD zırhlı araçlarında görüntülendi. 

Kerkük son durum:
Kerkük son durum: PKK’lı militanların kullandığı Humwee zırhlı araçlar
Türkiye’de tutuklu bulunan PKK lideri Abdullah Öcalan‘a ait PKK flamalarını taşıyan ve PKK‘lı militanların kullandığı Humwee zırhlı araçları Kerkük il merkezinde görüntülendi.
PKK‘nın (Kürdistan İşçi Partisi-Kürtçe) Kandil’de konuşlu komuta yapılanması HPG’li militanlar, ellerinde örgüte ait bayraklarla teyakkuz halinde görülüyor.
Kandil’de konuşlu komuta yapılanması HPG’li militanlar Kerkük merkezde.
Toplanma noktalarından çıktıkları görülen militanların, kentin farklı noktalarına konuşlandıkları öğrenildi.
Bağdat yönetimi tarafından görevden azledilen, ancak Barzani’nin Bağdat’ın bu kararını tanımadığını açıkladığı Kerkük Valisi Necmettin Kerim’in davetiyle Kandil’den Kerkük’e gelen PKK’lı militanların sayısının 800 civarında olduğu tahmin ediliyor. 

Kandil’de konuşlu komuta yapılanması HPG’li militanlar Kerkük merkezde.

Güney hatlarından Irak ordusuna bağlı tankların giriş yaptığı Kerkük’te iç kesimlerde Kandil’den gelen PKK’lılar bulunuyor.

Kerkük, Başkent Bağdat’ın 236 km kuzeyi, Erbil’in 83 km güneyi, Musul’un 149 km güneydoğusunda, Süleymaniye’nin 97 km batısında ve Tikrit’in 116 km kuzeydoğusunda yer alan Kerkük alıyor.

Bağdat yönetimi, Kerkük’te bulunan petrol sahaları ve askeri üs noktalarından çekilmesi için Peşmerge’ye 48 saat süre vermiş, o süre yerel saatle 15 Ekim 01.00’de sona ermişti. Diplomasi trafiği devam ederken Bağdat’ın ek olarak verdiği 24 saat süre ise 16 Ekim gece 01.00’da son ermiş ve ordu bunun üzerine Kerkük’e ilerlemeye başlamıştı. HABERYİRMİ



İLGİLİ HABERLER

Tanklar Kerkük’e giriyor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir