YPG, 11 gündür ilerleyemiyor: Rakka son durum harita (11 Ekim 2017)


SURİYE, Rakka (HABERYİRMİ) ABD destekli YPG güçleri ile IŞİD arasında süren Rakka’daki çatışmalar devam ediyor. Çatışmalar IŞİD’in 29 Eylül’de ele geçirdiği Ulusal Hastane’de yoğunlaşırken YPG, 12 gündür sürdürdüğü saldırılara karşın hastaneyi ele geçirebilmiş değil. 

Rakka Ulusal Hastane 11 Ekim 2017
Rakka Ulusal Hastane 11 Ekim 2017 

ABD’nin günlük 100’e çıkardığı hava saldırılarının sürdüğü kentte, haritalar Ekim başından bu yana değişiklik göstermedi.

Rakka son durum harita 11 Ekim 2017
Rakka son durum harita 29 Eylül-11 Ekim 2017 arası harita böyle kaldı. 

ABD destekli YPG unsurları Rakka’da IŞİD kontrolünde kalan bölgelerin havadan görüntüsünü içeren video yayınladı. Videoda Rakka’nın orta kesimlerinin hale IŞİD kontrolünde olduğu görülüyor.

Bu arada, sivillerin tahliyesi ile ilgili henüz teyid edilemeyen bazı iddialara göre IŞİD ve YPG’nin bu konuda aşiret liderleri üzerinden bağlantı kurdukları belirtildi. Bazı raporlar IŞİD’in Şeddadi güneyindeki Markada hattına çekilme karşılığında “tahliye şartını2 kabul ettiğini belirtirken, Suriye Demokratik Güçleri (SDF) bu iddiayı yalanladı. İddiaya ilişkin IŞİD’ten de doğrulama gelmedi. 

Rakka Markada arası 159 kilometre.

ABD öncülüğündeki IŞİD Karşıtı Koalisyon Sözcüsü Ryan Dillon da (Operation Inherent Resolve (OIR) resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, YPG’nin oluşturduğu “Rakka sivil konseyinin Arap aşiret liderleri ile Rakka’da sıkışan tahliye etmek için çalıştığı” bilgisi verildi. 

Ancak IŞİD ile bir bağlantı ya da anlaşma yapıldığı iddiaları açıklamada yer almadı. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir