“YPG, İdlib’e saldıracak”


SURİYE, HALEB (HABERYİRMİ) – Suriye Demokratik Güçleri (SDG) adıyla bölgede ABD adına savaşan YPG, Rakka sonrası gözünü İdlib hattına çevirdi. Örgütün, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) operasyon yürüttüğü İdlib’e saldırı hazırlığı yaptığı bildirildi. 

Örgüt Afrin ve Menbiç’e sürekli yığınak yapıyor.

Suriye’de Rakka’yı ABD himayesinde ele geçiren PKK, Irak’ta Kerkük, Sincar ve Mahmur gibi bölgelerde yaşadığı bozgunun ardından tüm oklarını İdlib’e yöneltti. Yeni Şafak’ın haberine göre PKK/PYD’nin Afrin Komutanı Ahmet Sultan, “Rakka’da kazandığımız ‘zafer’ sonrası tüm güçlerimizi İdlib için Afrin’e sevk ediyoruz” açıklaması yaptı.

YPG’nin Afrin’e saldırması ABD’nin kararıyla mümkün olabilir.

 Sultan, bu konuda kendilerine destek verecek PKK harici müttefikleri olduğunu iddia ediyor. Esad rejiminden de destek alacaklarını kaydeden Sultan, Özgür Suriye Ordusu içerisine sızan işbirlikçileri bulunduğunu da ileri sürerek, Türk askerinin Afrin’e operasyon düzenlemesi halinde bu işbirlikçilerin ÖSO’dan ayrılıp PKK safına geçeceğini savundu.


Edinilen bilgiye göre, YPG/PKK, Afrin güneyindeki Der Ballut, Kala Saman, Cinderes sınır koridorundan saldırı girişiminde bulunacak. Bu saldırılara eşzamanlı olarak Münbiç ve Tel Rıfat’ta da TSK ve ÖSO mevzileri hedeflenecek. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir