YPG, yeniden saldırıya geçti: Rakka son durum harita (3 Ekim 2017)


SURİYE, Rakka (HABERYİRMİ) – IŞİD lideri Ebubekir El Bağdadi‘nin 28 Eylül’de yayınlanan son ses kaydında yaptığı çağrı sonrası Suriye’de kontrol altında tuttuğu alanlarda saldırı başlatan IŞİD, Rakka’da aynı anda YPG güçlerine saldırılar düzenlemişti. Rakka merkezde YPG’nin ele geçirdiği mahallelerden bazılarını yeniden ele geçiren IŞİD, merkezde direnmeye devam ederken, ABD destekli YPG unsurları da bugün karşı saldırıya geçti. 

Suriye son durum: Rakka merkez. 2 Ekim 2016/YPG militanları
Suriye son durum: Rakka merkez. 2 Ekim 2016/YPG militanları

YPG kaynakları 2 Ekim gecesi Nahda ve Al Tawrah mahallelerinde 13 IŞİD üyesinin öldürüldüğünü duyurdu. Bugün ise YPG ile birlikte saldırılara katılan Hristiyan gruplardan Suryani Askeri Meclisi‘nin (Syriac Military CouncilMFS) Nahda mahallesinde ilerlediği rapor edildi. Militanların Jamili Binası hattını geçtiği ve Beyaz Bahçe‘ye ulaşmaya çalıştığı raporlandı. 

Rakka son durum harita 29 Eylül-3 Ekim 2017
Rakka son durum harita 29 Eylül-3 Ekim 2017 arasındaki değişim.
Örgüt ve bileşenlerinin bu sabahki çatışmalarda Al Mooror ve Al Nahda mahallelerinde ve Stadyum çevresinde ilerlemeye çalıştığı belirtildi.  
YPG, son olarak 29 Eylül’deki IŞİD karşı saldırısında kaybettiği Ulusal Hastane’yi geri alabilmek için Rakka güneyindeki hatta ilerlemeye çalışıyor. 
YPG’nin karar saldırılarına girmekten kaçınrken, daha önce olduğu gibi ABD uçaklarına bel bağlamış durumda. Zira ABD’nin merkezdeki sivil binalara yaptığı bombardımanda sabah saatlerinde en az 45 sivilin öldüğü bildirilmişti. 
IŞİD, Rakka şehir merkezinde patlayıcı yüklü uçaklarla saldırı düzenlerken, aynı zamanda bombalı araçlar ve keskin nişancılar kullanarak direnişini sürdürüyor.

Rakka’ya yönelik saldırı 5 Kasım 2016’da ABD hava desteğiyle “Fırat’ın Gazabı” adıyla başlamıştı. 6 Haziran 2017’de ise Rakka kent merkezini hedef alan saldırılar başlamıştı. HABERYİRMİ


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir