ABD askerleri Suriye güneyinde!


SURİYE, Humus (HABERYİRMİ) – Görüntüler ABD merkezli savunma yayını yapan ordu kaynaklı dvidshub adlı web sitesinde yayınlandı. Görüntülerde Suriye Humus vilayetine bağlı güney hattında kalan Ürdün – Irak sınırının kesiştiği Badiye bölgesinde bulunan ABD askerleri yer aldı. ABD destekli muhalif militanların yer aldığı Badiye bölgesinde doğrudan ve ilk kez ABD askerleri boy göstermiş oldu.
Blackhawk, Humvee, Flyer, MRZR…

Fotoğrafları önemli kılan diğer unsur, ABD’nin daha önce, Irak’a açılan Tanf Sınır Kapısı’nın da bulunduğu bu alandan daha önce çekileceğini açıklamış olmasında yatıyor. 

1 Ağustos’tan itibaren de ABD’nin el Tanf‘tan çekilerek buradaki özel kuvvetler askerlerini Ürdün’e konuşlandıracağı belirtilmişti. Görüntüler çekilme iddialarının gerçeği yansıtmadığını da gösteriyor.

ABD unsurlarının bölgedeki silah eğitimi
Yayınlanan fotoğraflarda ABD Özel Kuvvetler Grubu (A) üyeleri görülüyor. Suriye’deki Al Tanf Üssü‘nde çekildiği belirtilen görüntülerde ABD askeri unsurlarının silah eğitimi aldıkları, arazide bulundukları görülüyor. 
Suriye güneyindeki Badiye bölgesinde ABD’nin Tanf Üssü

Görüntülerde çöl arazinde konumlanan Humvee, Kaideye monteli uçaksavar olarak Humvee Flyer, ABD ordusunun çöl şartlarına göre geliştirdiği, arazi askeri arazi aracı olarak bilinen MRZR ve Blackhawk askeri çok amaçlı helikopter görülüyor.

Bir diğer fotoğrafta ise ABD öncülüğündeki IŞİD Karşıtı Koalisyon (Special Operations Joint Task ForceOperation Inherent Resolve’s (SOJTF-OIR) Komutanı Tümgeneral James Jarrard‘ın karşılanmasına ait görüntüler yer alıyor. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir