ABD, Türkiye’nin parasıyla YPG’yi doyuruyor


SURİYE, Rakka (HABERYİRMİ) – ABD’nin, Türkiye’nin en büyük tedarikçisi olduğu ve parasal destek verdiği yardım programıyla binlerce ton gıda, ilaç ve erzağı YPG’ye teslim ettiği ortaya çıktı. 

YPG’ye teslim edilen yardım kolileri. ABDlilerce dağıtılıyor.

Haberyirmi’nin ulaştığı bilgilere göre, ABD güçleri, Türkiye’nin üyesi ve en büyük tedarikçisi olduğu aynı zamanda her yıl mali katkı ve destek sağladığı Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP), üzerinden Suriye kuzeyindeki YPG unsurlarına binlerce ton yardımda bulunmaya başladı. Dağıtılan yardımlara ait görseller ise yine ABD’nin Suriye elçiliğine ait resmi Twitter hesabından paylaşıldı.

Yapılan paylaşımda ise Dünya Gıda Programı’na bağlı organizasyon kapsamında Suriye’nin Haseke kentine bağlı Kamışlı’da iki ayrı depodan yardımların dağıtıldığı bilgisi paylaşıldı.
Binlerce yardım kolisinin YPG güçleri kontrolünde bölgeye dağıtıldığı, YPG miyitanlarının askeri kamplarına da binlerce tonluk gıda sevkıyatı gerçekleştirildiği öğrenildi.
Dağıtılan kolilerin içinde bulunan gıdaların bir çoğunun ise Türkiye’den temin edilen bakliyat ürünlerinden oluştuğu belirtiliyor. Zira Türkiye 1961’den bu yana üyesi olduğu WFP‘nin en büyük tedarikçisi konumunda.
Suriye Haseke Kamışlı WFP. 22 Kasım 2017
Suriye Haseke Kamışlı WFP. 22 Kasım 2017
Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’na ait resmi internet adresinde verilen bilgilere göre WFP, aynı zamanda, en büyük gıda tedariğini de Türkiye’den sağlıyor. 
Buna göre sadece 2014’te Türk tedarikçilerinden 380 milyon ABD Doları tutarında ve 600 bin ton  miktarında gıda satın alan kurum Türkiye’nin insani yardım çalışmalarında yer alan Kızılay gibi kuruluşlarıyla da işbirliği yapıyor. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir