ABD, YPG’nin resmi sözcüsü gibi çalışıyor


SURİYE, Şam (HABERYİRMİ) – Suriye’de PKK/YPG güçlerine verdiği desteği her geçen gün artıran ABD, aynı zamanda örgüte resmi kurumları eliyle propaganda desteği de veriyor. 
ABD’nin Suriye elçiliğine ait resmi hesaptan yapılan YPG paylaşımlarına verilen tepkilerden biri.

Bir yandan ABD‘nin başını çektiği “Birleşik Müşterek Görev Kuvveti (CJTFOIR) eliyle örgüte dair gelişmeleri paylaşan ABD, diğer taraftan elçilikleri aracılığı ile bu bilgilerin geniş kitlelere ulaştırılmasını sağlayarak YPG’nin meşru bir güç olarak Suriye’de varlığını inşaa etmeyi amaçlıyor.

Son olarak CJTFOIR yaptığı paylaşım da bunun en somut örneklerinden yalnızca birini oluşturdu. ABD’nin yönettiği kurum resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, YPG’nin Rakka’da kendi organizasyonu ile oluşturduğu yapılanmaların bilgisini bülten şeklinde paylaşıyor..

Son paylaşımda YPG kasdedilerek, “Rakka İç Güvenlik Güçleri, üç mahallede yeni güvenlik yapılanması oluşturdu: Mişlib, el Jazrah ve el Tayar” ifadeleri yer aldı. Yapılan duyuruya ek olarak örgütün Rakka merkezde yaptığı açıklamanın görseli iliştirildi.

Paylaşım daha sonra ABD’nin Suriye elçiliğine ait resmi Twtitter hesabından alıntı yapılarak yeniden paylaşılırken, örgütün bu denli meşru bir güç olarak lanse edilmesine bazı Twitter kullanıcılarının tepkisi oldukça dikkat çekti. O kullanıcılardan @GaziEthempasa adlı hesaptan yapılan paylaşımda ise İngilizce olarak “Lanet olası teröristler! Kirli katiller! Artık Suriye’den uzak durun” mesajı dikkat çekti. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir