Afrin meydanında da Apo var!


SURİYE, Haleb (HABERYİRMİ) – YPG kontrolünde bulunan Suriye Haleb‘e bağlı Afrin‘de dev Abdullah Öcalan tablosu inşaa edildi. 
Türkiye’nin Hatay ve Kilis illerine sınır olan Afrin ilçe meydanına yapılan 5 metrelik resim, YPG’nin talimatıyla ilçe meydanına konumlandırıldı. 
Örgüte yakın sosyal medya hesaplarından servis edilen fotoğraflarda, örgüt üyesi kadınlardan oluşan bir grubun, kurulan iskele üzerinde beyaz renkli tuvale Abdullah Öcalan‘ın resmini yaptıkları görülüyor.

Suriye/Haleb kuzeyindeki Afrin ilçe meydanı

Türkiye daha önce, YPG tarafından işgal edilen Rakka‘da, YPG militanlarının Öcalan posteri açarak zafer kutlaması yapmasına tepki göstermiş, konu Türk medyasında günlerce gündemde kalmıştı. 

Abdullah Öcalan, Türkiye’nin “terör örgütü” olarak kabul ettiği Kürdistan İşçi Partisi (PKK) örgütünün doğal liderliğini yapıyor. YPG ise bu örgütün Suriye kolunu oluşturuyor. Öcalan, YPG’nin de “doğal lideri” konumunda bulunuyor.

YPG, Rakka işgali kutlaması 17 Ekim 2017

13 Şubat 1999’da ABD Gizli Haberalma Teşkilatı (CIA) tarafından Kenya’da yakalanarak Türk güvenlik görevlilerine teslim edilen Öcalan,15 Şubat’ta Türkiye’ye getirilmişti. Öcalan halen İmralı Adası‘ndaki cezaevinde bulunuyor. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir