‘İslamcılar’ Atatürk’le barıştı mı?


AK Parti, Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıl dönümü olan 10 Kasım anma etkinliklerini daha önce hiç kutlamadığı biçimde kutladı. 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Laik Türkiye’nin kurucusu Mustafa Kemal’in anıt mezarına giderek taziyede bulundu. Daha önce sürekli “Gazi Mustafa Kemal” diye hitap ederken, ilk kez bu yıl muhafazakar çevrelerle AK Parti çevresinin kullanmayı pek tercih etmediği şekliyle “Atatürk” demeyi tercih etti.  

10 Kasım 2017 Cuma / Ankara “Anıtkabir”

Anıtkabir’de düzenlenen 10 Kasım Atatürk’ü anma töreni ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde de tören düzenleyen Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, “Şimdi birileri çıkmış biz Atatürk’e Atatürk dedik diye kendilerine göre bir sürü senaryo yazıyor. CHP gibi amorf bir partinin Atatürk’ü milletimizden kaçırmasına rıza göstermeyeceğiz. Hele hele Atatürk’ün özellikle bunların o zihinsel fetişizmine kurban edilmesine de hiç rıza göstermeyeceğiz” diyerek bu süreçte atılan “yeni duruşun” gerekçesini sıraladı.

10 Kasım 2017 Cuma / Ankara “Anıtkabir”

“10 Kasım” anma programı kapsamında sadece genel başkanlar düzeyinde değil, teşkilatlar bazında bu farklılık göze çarptı. 

AK Parti Beşiktaş İlçe Başkanlığı binası önünde toplanan partililer vatandaşlar, Mustafa Kemal Atatürk’ü Anıtkabir’de anmak için saat 23.00’dan itibaren kalkan otobüslerle Ankara’ya hareket etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir