Mısır’da bombalı saldırı: Ölü sayısı 270’e yükseldi


Mısır’ın Kuzey Sinai bölgesinde, Ariş kentinde Sufi mezhebine ait bir camiye bombalı ve silahlı saldırı düzenlendi. Cuma namazı sırasında meydana gelen saldırıda ölü sayısı ilk saatlerde 85, 120, 150, 205 olarak duyuruldu. Akşam saatlerinde ölü sayısının 270’e yükseldiği öğrenildi. Durumu ağır onlarca kişi daha var.

Mısır’da Cuma namazı sırasında Ariş kentine bağlı Abed kasabasında camiye bombalı saldırı düzenlendi. Saldırı ile aynı anda dört tane cipin içindeki saldırganlar tarafından camiye ateş açıldı. Saldırıda ölü sayısı 270’i buldu. Yaralılar çevredeki hastaneler kaldırıldı. Caminin Tasavvuf ekolünde daha çok Sufi olarak adlandırılan meshep üyelerinin gittiği camiye düzenlendiği bildirildi.  Öte yandan çevredeki askerlerin de Cuma namazı için bu camiye geldiği belirtildi. Ölenlerin çoğunun askeri personel olduğu belirtiliyor.

Mısır’da Sufi Ceamisine saldırı

Sağlık Bakanlığı sözcüsü Halid Mücahid, saldırıda militanların bomba attığını ve yaralıların hastaneye kaldırıldığını söyledi. Mısır’da saldırı nedeniyle 3 günlük yas ilan edildiği öğrenildi.
Saldırıyı henüz üstlenen olmadı. Ancak daha önce Şii, Sufi gibi unsurların bulunduğu camilere yapılan saldırıları IŞİD üstlenmişti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir