Muhaliflerin Suriye hezimeti filme çekiliyor


SURİYE, Haleb (HABERYİRMİ) – Suriye’de 2011’de Suriye Arap Cumhuriyeti Devlet Başkanı Beşar Esad rejimini devirmeye yönelik başlayan başarısız halk ayaklanması film oluyor.

Çekimler Cerablus’ta sürüyor.
“Arap Baharı” adıyla ortaya atılan ABD, Türkiye’nin de aralarında olduğu Atlantik blokunun destek verdiği, ancak 2015’te Rusya’nın ve daha sonra İran’ın Suriye rejimi yanında yer almasıyla başarıya ulaşamayan halk ayaklanması ilk kez beyaz perdeye aktarılacak. 2011’de Suriye’nin güneyindeki Dera kentinde başlayan protestoları konu alan “Dera” filmin çekimleri, Suriye kuzeyinde Cerablus’ta devam ediyor.
Filmin senaristi Halis Cahit Kurutlu 
Türkiye ve Türkiye destekli Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) unsurlarının Fırat Kalkanı Harekatı ile ele geçirdiği ve halen ÖSO unsurlarının kontrolünde bulunan Haleb vilayetine bağlı Cerasblus’ta çekilen film, Suriye’deki iç savaşın sadece ilk dönemlerini anlatacak.
Dera, Suriye’deki ilk ayaklanma gösterilerini konu alıyor.
Suriye’deki iç savaşın ilk dönemlerini anlatan filmin yapımcı ve senaristi Halis Cahit Kurutlu ile oyuncular Cem Uçan, Sefa Tabur ve İbrahim Ethem Aslan’ın da aralarında bulunduğu 30 kişilik ekip, Gaziantep’in Karkarmış ilçesindeki Cerablus’ta çekimlerin büyük bölümünü tamamladı.
Dera adlı filmin ekibi birlikte.
Şehir merkezinde önceden belirlenen alanda çekimlerine başlanan film ekibine Suriyeliler de yoğun ilgi gösterdi. Filmin 2018 yılı içerisinde vizyona girmesi planlanıyor. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir