Ortadoğu’da ‘vekiller’ kaybetti, ‘asıllar’ devrede (ANALİZ)


Ortadoğu’da vekiller kaybetti, ‘asıllar’ sahnede (ANALİZ) 
Suriye iç savaşında desteklediği muhalif yapılar büyük darbe yiyen İsrail, silahı bu kez kendisi eline aldı. 100 uçağın katıldığı ve tarihinin en büyük hava tatbikatına başlayan İsrail’in Lübnan’a saldırı için hazırlık yaptığı iddia edildi. İsrail’in Lübnan’a saldırısına paralel olarak, ABD öncülüğünde oluşturulan ittifakın da Yemen ve Katar’a operasyon hazırlığında olduğu iddia ediliyor. 

Benjamin Netenyahu, Donald Trump ve Kral Selman Bin Abdulaziz

Suriye savaşında 6 yıl geride kaldı. Arap baharıyla bölgede oluşturulacak”demokrasi” kuşağıyla İran ve Rusya’nın önünü almak isteyen ABD ve İsrail, plan başarısız olunca, sahada görevlendirdikleri, vekil örgütler yerine artık bizzat kendileri devreye girmek istiyor.

İsrail’in bugüne kadar gerçekleştirdiği en büyük hava tatbikatı da tam bu iddiaların üzerine gerçekleştirildi. İsrail 100 savaş uçağının katıldığı dev tatbikatla, olası bir saldırının provasını gerçekleştiriyor. Yeni Şafak’ın haberine göre bu saldırının hedefinde Lübnan var. Zira, hem kendisini hem de Suriye Irak’ta savaşın seyrini değiştiren Hizbullah milislerinin ana vatanı burası…

İsrail’in, olası bir saldırı ile Lübnan topraklarının yüzde 65’ine girmeyi ve Hizbullah üslerini
ele geçirmeyi amaçladığı belirtiliyor. İsrail’in tüm dünyada
büyükelçiliklerini Lübnan merkezli gelişmelere yönelik harekete geçirmesinin ve
ülke tarihindeki en büyük tatbikatı düzenlemesinin ardında Lübnan güneyindeki Hizbullah mevzilerine şok bir saldırırnın hazırlığı olduğu iddia ediliyor.
Geçtiğimiz günlerde tarihinin en büyük hava tatbikatını yapan İsrail, Lübnan’a  karşı büyük saldırı hazırlığında olduğu iddia ediliyor.
İsrail büyük saldırı
hazırlığında

Bitmedi…

Ahrar-u Şam gibi yapıları Kunaytra bölgesinde kurduğu üslerde tedavi edip, bu bölge çevresine konuşlandıran İsrail’in, sadece Lübnan değil aynı zamanda İran etkisinin ağırlık kazandığı Katar ve Yemen’e karşı da oldukça iştahlı olduğu görülüyor. Plan kapsamında ABD, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden (BAE) oluşan koalisyon gücünün Yemen ve Katar’a müdahale edebileceği iddia ediliyor. 
Hazırlanan
plan çerçevesinde İsrail Lübnan’a saldırırken, Birleşik Arap Emirlikleri ve
Suudi Arabistan’ın Katar’ı istikrarsızlaştıracak adımlar atacağı belirtiliyor.
ABD öncülüğünde şekillenen
plana göre Körfez’den Irak ve Suriye’ye uzanan hat boyunca mezhep çatışmaları
başlatılacak ve bir çok ülkede harita değişimine gidilecek. İran’ın ise bu
saldırıya Bahreyn üzerinden cevap verebileceği belirtiliyor.

İran’ın aynı zamanda Yemen’de de muhalif güçlere desteğini
artırarak, Suudi Arabistan ve koalisyon güçlerine cevap verebileceği
belirtiliyor. HABERYİRMİ

İLGİLİ HABERLER

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir