PKK, IŞİD’ten ele geçirdiği silahları Türkiye’de kullanıyor


Suriye ve Irak kuzeyinde ABD desteği ile IŞİD bölgelerinde ilerleyen PKK/YPG, Türkiye güneydoğusundaki saldırılarında ilk kez “Silahlı Dron” yani insansız hava aracı kullandı. Dünya’da ilk kez IŞİD tarafından geliştirilip kullanılmaya başlandığı bilinen “silahlı insansız mini hava aracı”, Ağrı Doğubeyazıd‘a PKK tarafından kullanıldığı görüldü. 

IŞİD, üretimi silahlı mini hava aracı. Musul 2016

Ağrı‘nın Doğubeyazıd ilçesinde silahlı mini insansız hava aracı ele geçirildi. Ateş açılmadan, arıza nedeniyle düştüğü öğrenilen silahlı insansız hava aracının yapı ve teknik olarak tamamen IŞİD üretimi araçlarla benzerliği dikkat çekti.
Aracın PKK tarafından mı üretildiği yoksa IŞİD üretimi bir araç mı olduğu ise bilinmiyor. PKK/YPG ABD hava bombardımanları desteği ile bayrak diktiği Rakka, Deyrizor gibi kentlerde IŞİD’e ait silah ve mühimmat depolarını ele geçirmiş, bu silahlara el koyarak saldırılarda kullanmaya başlamıştı. 

Ağrı Doğubeyazıd 12 Kasım 2017 / PKK’ya ait düşen silahlı drone 

Bazı değerlendirmelere göre, drone, roket ve ısıya duyarlı silahlarında aralarında olduğu çok sayıda IŞİD silahını ele geçiren YPG, bu silahları Türkiye’deki eylemleri için PKK’ya aktarmaya başladı. YPG, bu yöntemle “PKK, ABD’nin YPG’ye verdiği silahlarla Türkiye’de eylem yapıyor” suçlamasını da karşılıksız bırakmaya çalışıyor.

İLGİLİ HABERLER

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir