Rejim de IŞİD taktiği kullanmaya başladı


SURİYE, Şam (HABERYİRMİ) – İlk kez IŞİD‘in Suriye ve Irak savaşlarında kullanmaya başladığı bomba atabilen insansız hava araçları, artık rejim güçleri tarafından da kullanılmaya başlandı. Daha önce YPG‘nin ABD desteği ile işgal ettiği bölgelerde, IŞİD‘e ait silah depolarını ele geçirmesiyle kullanmaya başladığı “silahlı drone” araçları, geçtiğimiz günlerde PKK tarafından Ağrı’da kullanılmıştı.
Suriye/Şam/Doğu Guta – Resuscitation (HABERYİRMİ)

Suriye Arap Ordusu (SAA) unsurları Şam’ın 7 kilometre kuzeydoğusundaki mahallelerinden Doğu Guta‘yı vurmayşa devam ediyor. 

5 yıldır kuşatma altında bulunan ve muhaliflerin kontrolündeki bölgede, ilk kez rejim güçlerince insansız silahlı hava araçlarıyla (SİHA) bombalama yapıldığı görüldü. Bölgeyi uçaklar ve helikopterlerle vuran Suriye ordusunun 6 pervaneli ve otomatik bomba bırakma özelliğine sahip SİHA ile bölgeyi vurduğu görüldü. Muhaliflere yakınlığı ile bilinen ve Şam merkezli yayın yapan GHOUTA NOW‘un paylaştığı videoda, bir çok noktanın hedef olduğu görüldü.
Bu ve benzer nitelikteki silahları ilk kez IŞİD geliştirmiş, ev kullanıcılarına hitap eden insansız hava araçları IŞİD tarafından otomatik bomba atabilen silaha çevrilmişti. Küçük çaplı nokta operasyonlar için oldukça iddialı olan bu sistem daha sonra Bayraktar firmasınca geliştirilen İHA’larda uygulanmıştı. Son olarak da PKK’nın kullandığı benzer bir araç Ağrı’da düşmüştü. HABERYİRMİ  



İLGİLİ HABERLER

PKK, IŞİD’ten ele geçirdiği silahları Türkiye’de kullanıyor

Mini İHA ile rejimin silah deposu böyle havaya uçuruldu (VİDEO)

IŞİD’in Musul’da kullandığı sıra dışı silahlar

IŞİD, İHA’lardan fırlattığı bombaları böyle üretiyor (VİDEO)

IŞİD, silahlı İHA’larını tanıttı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir