Rejim güçleri Ebu Kemal’e giriyor: Deyrizor son durum


SURİYE, Deyr ez Zor (HABERYİRMİ) Suriye devlet televizyonu Suriye Arap Ordusu (SAA) ve Şii milislerle Hizbullah militanların Deyr ez Zor’un güney kasabası olan Ebu Kemal’a girmek üzere olduğunu duyurdu. 

Ebu Kemal’e ilerleyen rejim unsurları.

Al Manar TV, SAA birliklerinin Irak sınırında bulunan kasabaya batı yönünden saldırıda bulunduğunu, batı hattında kasaba sınırlarına ulaşıldığı bilgisini verdi. Bir başka raporda ise kasaba batısında Hizbullah militanlarının bölgeyi tümden kuşattığı bilgisi yer aldı.  

Suriye, Deyrizor vilayeti Ebu Kemal kasabası /8 Kasım 2017 / SAA kasabaya batı sınırlarından giriyor

Rusya’ya bağlı savaş uçaklarının an itibari ile Ebu Kemal merkezine çok sayıda hava saldırısı düzenlediği, SAA’ya bağlı topçu unsurlarının da yerden top atışlarıyla IŞİD kontrolündeki bölgeye yönelik bombardıman düzenlediği bildirildi.


IRAK BİRLİKLERİYLE BULUŞTULAR
Bu arada Suriye rejim güçleri ile Irak ordu unsurlarına bağlı bazı unsurlar sınırın bazı noktalarında kesişmiş oldu. Irak ordu birlikleri de Ebu Kemal’in Irak kısmında kalan tarafında bulunan Kaim bölgesini ele geçirip Suriye sınırına ulaşmıştı. 

Suriye ordusunun Ebu Kemal’i hedef alan saldırısında, kasabayı batı hatlarından tamamen kuşatıp, Irak sınırına yaslanmış olmasıyla birlikte Irak ordu unsurlarıyla kesişme sağlandığı bildirildi.

Bir araya gelen Şii Nüceba örgütü üyeleri kutlamalar yaptılar. Görüntüleri ise sosyal medya hesaplarından paylaştılar. Haberyirmi haritası oluşturulurken, Şii unsurlar El Kaim’in Irak tarafında kalan kuzey sırt bölgelerini de ele geçirerek burada birleşmiş oldular. HABERYİRMİ 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir