SDG açıklama yaptı: Sülo ile bağlantımız koptu


Suriye, HASEKE (HABERYİRMİ) – Suriye’deki silahlı güçlerden ABD destekli, PKK’nın Suriye kolu YPG’lilerden oluşan Suriye Demokratik Güçleri (SDG), sözcüleri Talal Sülo’nun saf değiştirerek Özgür Suriye Ordusu‘na katılmasının ve Türkiye’ye gitmesinin temel sebebinin ailesinin Türkiye tarafından tehdit edilmesi olduğunu iddia etti.
YPG’nin yönettiği SDG’den yapılan açıklamada “General Talal Sülo saygı duyulan bir komutandı” dendi.

Talal Sülo, sağda SDG sözcüsü. Solda: ÖSO’ya sığındıktan sonraki ilk fotoğrafı.
Açıklamada, Sülo ile temasın koptuğu ifade edildi ve “Talal Sülo’nun kaybolmasının, Türk istihbaratı tarafından yürütülen ve Silo’nun ailesini de kapsayan özel bir operasyon sonucu olduğuna inanıyoruz” dendi.

“OĞULLARI TÜRKİYE’DE YAŞIYOR”
SDG açıklamasında “Sülo Türkiye devleti tarafından yoğun baskı ve tehditlerle karşı karşıyaydı. Tehditler Türkiye’de yaşayan oğullarına kadar uzanıyordu”ifadeleri yer aldı.
Çarşamba günü Talal Sülo’nun SDG’den ayrıldığı, saf değiştirip Özgür Suriye Ordusu’na teslim olduğu belirtilmişti.
SDG’nin Telal Silo ile ilgili yaptığı resmi açıklama.
YPG’nin yönettiği Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) eski sözcüsü Talal Silo, YPG baskısından dolayı 14 Kasım’da örgütten kaçarak Türkiye sınırında Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) unsurlarına sığınmıştı.
Silo’nun TSK’ya ait akrep aracı ve zırhlı personel taşılyısının bulunduğu konvoya bindirildiği görülmüş, bölge kaynakları Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait zırhlı araçlarla alınan Silo’nun, Milli İstihbarat Teşkilatına bağlı personel tarafından teslim alındığını ileri sürmüştü.
Silo’nun YPG ya da ABD’nin olası saldırısına karşı sıkı koruma altında tutulduğu belirtiliyor. Silo’nun ABD tarafından kurdurulan SDG ile onu kontrol eden PKK’nın Suriye kolu YPG arasındaki bağları yakından bildiği değerlendiriliyor. HABERYİRMİ
İLGİLİ HABERLER

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir