SDG sözcüsü Tilo Türkiye’ye sığındı!


SURİYE, Haleb (HABERYİRMİ) – YPG’nin yönettiği Suriye Demokratik Güçleri‘nin (SDG) eski sözcüsü Talal Silo, YPG baskısından dolayı örgütten kaçarak Türkiye sınırında Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) unsurlarına sığındı.

İddia bir kaç gündür dilden dile dolaşıyordu. YPG’nin başını çektiği SDG sözcülüğünü yürüten Talal Silo, uzun süredir bu görevi yürütüyordu. 

Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) eski sözcüsü Talal Silo

Ancak, SDG’yi sadece sembolik bir yapılanma olarak gören YPG’nin, tüm yapıyı kendi eline alması ve diğer unsurları tamamen dışlamasıyla, zaten ABD’nin talimatıyla oluşturulan SDG tamamen YPG içinde eritilmiş oldu. Artan baskılar sonucu kısa süre önce SDG sözcülüğünü bırakan SDG Sözcüsü tehdidin büyümesiyle birlikte Türkiye sınırında, buradaki unsurlara sığındı.
Talal Silo’nun 14 Kasım gece saatlerinde Cerablus’un Rai köyünde ÖSO’ya sığındığı iddia edildi. İddiayı son olarak bugün BBC muhabiri Riam Dalati dile getirdi. Dalati, Twitter hesabından atttığı mesajda Talal Tilo‘nin SDG’den “ayrıldığının teyid edildiğini” belirtirken Silo için “Türkiye-Suriye sınırında ‘Türk ve Suriyeli dostlar’ arasındadır” ifadeleri kullanıldı. 

Diğer taraftan muhaliflerin sosyal medyada paylaştıkları bazı paylaşımlarda Silo’nun teslim alınma ve sevk görüntülerine ait fotoğraflar paylaşıldı. Fotoğraflarda Silo’nun TSK’ya ait akrep aracı ve zırhlı personel taşılyısının bulunduğu konvoya bindirildiği dikkat çekiyor. Bölge kaynakları Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait zırhlı araçlarla alınan Silo, Milli İstihbarat Teşkilatına bağlı personel tarafından teslim alındı. 

BÜTÜN SIRLARI BİLİYOR

Silo’nun YPG ya da ABD’nin olası saldırısına karşı sıkı koruma altında tutulduğu belirtiliyor. Silo’nun ABD tarafından kurdurulan SDG ile onu kontrol eden PKK’nın Suriye kolu YPG arasındaki bağları yakından bildiği değerlendiriliyor. HABERYİRMİ


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir