IŞID, son bölgeyi kaybetti: Irak son durum harita (17 Kasım 2017)


IRAK, Anbar’ın (HABERYİRMİ) – Irak güçlerinin IŞİD’in elinde bulundurduğu son kasaba Rava’ya girdiği bildirildi. Sabah saatlerinde kasabaya giren ordu unsurlarının öğle saatlerinde kasaba kontrolünü tamamen ele geçirdiği bildirildi. 

Irak’ın en büyük vilayeti Anbar’a bağlı olan Rawa, vilayetin batısında Irak sınırına yakın noktada bulunuyor. 
Bölge kaynaklarından edinilen bilgiye göre Irak ordu unsurları ve Şii militanların yanı sıra ABD unsurlarının havadan destek verdiği saldırılar sabah saatlerinde başladı. Rava’ya üç koldan başlatılan saldırılar kapsamında öğle saatlerinde ordu güçlerinin kasabaya girdiği ve tamamen kontrol altına aldığı bildirildi. Gelişme Irak televizyonlarından da duyuruldu. SkyNews Arab kanalı Twitter hesabından Irak ordusu kaynaklarına dayandırdığı haberinde ordu unsurlarının Rawa’yı tamamen ele geçirdiğini duyurdu.

Irak ordu unsurları-Rawa’ya giriyor. 17 Kasım 2017 

Irak ordusu, federal polis, Şii Haşdi Şabi militanlarının katıldığı saldırıya ABD savaş uçakları nahiyeye düzenlediği bombardımanla destek veriyor. 

Rawa kuzeyi kırsal alanlar halen IŞİD kontrolünde bulunuyor.

Irak‘ın batısında yer alan Rava, IŞİD’in 2014’ten beri elinde bulundurduğu son bölge olarak biliniyor. Rava IŞİD’in Irak’ta son yerleşim bölgesini oluşturuyordu. Bu alan dışında IŞİD, Irak’ta, kırsal ve çöl alanlarından oluşan bazı alanları elinde tutmaya devam ediyor. Ancak bu alanların tutunma ve direniş hattı özelliği bulunmuyor. 

Rava (Rawa), Anbar’ın batısında, Suriye sınırına 50 km mesafede bulunuyor. 
Irak ordu güçleri, geçtiğimiz günlerde de Suriye sınırına sıfır noktada bulunan Kaim nahiye sini ele geçirmişti. Kaim karşısında, Suriye tarafında bulunan Ebu Kemal‘e ise Suriye rejim güçleri saldırıyor. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir