Suriye son durum harita (8 Kasım 2017)


SURİYE, (HABERYİRMİ) Suriye’de iç karışıklıkların başladığı 2011’den bu yana 6 yıl geride kaldı. Silahlı çatışmaların başladığı 2013’ten bu yana ise sınırlar neredeyse her yıl değişti. Kasım 2017 itibariyle IŞİD’in daraldığı Suriye’de PKK’nın Suriye kolu ağırlığını hissettiriyor.

Suriye son durum harita 2017
Suriye son durum harita 2017 

YPG 17 Ekim 2017’de Rakka’yı işgal etmesinin ardından ağırlığının bir kısmını yeniden Deyr ez Zor’a yöneltti.

Örgüt son olarak bugün, Fırat Nehri’nin ikiye ayırdığı kentin doğusunda Fırat kıyısında kuşatma altında tuttuğu cep bölgesinde Busayrah bölgesini ele geçirdi. 
YPG’nin ele geçirdiği Busayrah köyü, Deyrizor güneydoğusu

YPG, Hasake’ye bağlı Şeddadi ilçesinin 20 km güneyinde de ilerledi. Örgüt bu hatta bulunan, Kuşayrah köyünü, Markada’nın hemen güneyindeki Sa’dah köyünü ele geçirdi. Bölgede yoğun ABD hava saldırıları da sürüyor. Örgütün, her iki bölgeye de bu bombardımanlar sonrasında girdiği öğrenildi. 

16 Eylül’de rejim ve Rus güçleri ile Fırat nehri hattında karşı karşıya gelen YPG, 23 Eylül’de kentin en büyük gaz işletmesi Conico’yu ele geçirmiş, 24 Eylül’den itibaren kentin kuzeydoğusuna ilerlemeye başlamıştı. 27 Eylül’de Habur çayı batı yakasındaki Suwar köyünü ele geçiren örgüt, ilk kez çayın doğusuna geçerek Deyrizor doğusundan Irak sınırına kadar olan bölgelerde hızla ilerlemeye başlamıştı. 
Bölgede ilerleyen diğer unsur olan Rus destekli Suriye rejim güçleri ise Deyr ez Zor’un en güneyinde Irak sınırına sıfır kilometre mesafedeki Ebu Kemal’e doğru ilerlemeye çalışıyor.
Deyrizor son durum-Rejim güçleri Ebu Kemal’e ilerliyor. / 8 Kasım 2017

Suriye Arap Ordusu’nun hem batıdan hem de kuzey hatlarından Ebu Kemal’e yönelik yeni bir saldırı dalgası başlattığı rapor edildi. Kuzeydeki saldırıların Deyrizor güneyinden itibaren Ebu Kemal’e yönelidiği belirtiliyor.

Ebu Kemal saldırısı için cephe bekleyen rejim unsurları.
Son olarak, rejim güçleri aynı zamanda İdlib’te de muhalif unsurlara karşı yoğun saldırılarına devam ediyor. son bir ayda İdlib ilinde Han Şeyhun ve Teminiye beldeleri ile Bideme ve Birnas
köylerine saldırı düzenledi. Saldırılarda toplam 12 sivil hayatını kaybetti.

İdlib gerginliği azaltma bölgesi sınırları içinde yer alan, Lazkiye iline
bağlı Cebel Tiffehiye, Kebine, Safiyet yolu, Sellur ve Yamadiye bölgelerindeki
saldırılarda 4 sivil yaşamını yitirdi.
Aynı gerginliği azaltma bölgesi
kapsamındaki Hama kırsalında Latamne ve Kefer Zita beldeleri ile çevre
köylerdeki saldırılarda 5 sivil yaşamını yitirdi.
Saldırılardan önce köylerin
boşaltılmış olması, daha fazla can kaybının önüne geçti. HABERYİRMİ


İLGİLİ HABERLER

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir