Suriye’de son durum harita (22 Kasım 2017)


SURİYE, Deyr ez Zor (HABERYİRMİ) – Rus ve rejim güçleri Fırat Havzası kırsalından Irak sınırına doğru ilerlerken IŞİD, Deyrizor‘da geniş bir alanda kuşatılmak üzere. Türkiye ve ÖSO tehdidiyle kentteki saldırılarını durduran YPG ise güçlerinin büyük bölümünü Menbiç ve Afrin’e sevkediyor. İşte Suriye savaşının en sıcak cephesi olan Deyrizor’da son durum ve haritası…  

Suriye son durum harita: Deyr ez Zor 22 Kasım 2017

Rusya ve İran destekli Şii Hizbullah milisleri ile birlikte hareket eden Suriye Arap Ordusu, Deyr Ez Zor cephesinde IŞİD’e karşı saldırılarına devam ederken bölgede kritik gelişmeler yaşanıyor.

REJİM KIRSALDAN GÜNEYE İNİYOR

Deyr ez Zor güneyinde, Irak sınırında bulunan Ebu Kemal bölgesini 20 Kasım’da ele geçiren rejim unsurları, Fırat Nehri boyunca var olan IŞİD hatlarının çoğunu ele geçirdi. 
Kentin güneyine doğru Mayadin kasabasını ele geçiren rejim güçleri, Fırat Nehri’nin batı kıyısında IŞİD kontrolünde bulunan Asharah, Ab Hamam Karaic kasabalarına saldırmadan, bu hattın daha doğusunda, savunması daha zayıf kırsal alanlardan güneye inerek Deyrizor batısındaki IŞİD güçlerinin, doğu hatlarıyla bağlantısını kesmeyi amaçlıyor.

IŞİD, DEYRİZOR BATISINDA KUŞATILMAK ÜZERE 
Ebu Hamam hattına kadar inen rejim güçleri, böylece Ebu Kemal hattına 7.5 kilometre mesafeye kadar yaklaştı. Rejim unsurlarının Karaic hattında bulunan 7.5 kilometre uzunlukta IŞİD kontrolünde bulunan koridoru ele geçirmesi halinde, Deyr ez Zor doğu hatlarındaki kırsal bölgelerde bulunan IŞİD güçleri, büyük bir alanda rejim tarafından kuşatmaya alınmış olacak.
Rejim, Deyr ez Zor’da Fırat Nehri havzasında güneye doğru ilerlerken, IŞİD
unsurları saldırılara karşı direniyor. Rejimin IŞİD kontrolünde, nispeten daha fazla savunma gücü bulunan Asharah, Ab Hamam Karaic gibi kasabaların kırsalında ilerlemesine karşılık, IŞİD, rejim unsurlarına bombalı araç saldırıları düzenliyor. 
FOTO: Deyrizor güneyindeki Mayadin bölesinde rejim T-90 tankı IŞİD elinde.

Mayadin güneydoğusunda Fırat Nehri’nin batı kıyısında bulunan Fatisah köyünde rejim güçlerine düzenlenen saldırıda IŞİD unsurlarının rejim güçlerine ait T-90 tanklarını ele geçirdiği öğrenildi.


YPG, DEYRİZOR’DAN AFRİN’E GÜÇ KAYDIRIYOR
Suriye’deki savaşın diğer aktörlerinden biri olan YPG ise Deyr ez Zor doğu hattındaki saldırılarına ara vermiş durumda. 
Deyr ez Zor’da rejim unsurlarının Fırat doğusuna geçmeyeceği hesabıyla, güçlerinin bir bölümünü bu hattan Türkiye ve ÖSO tehdidine karşı, Menbiç ve Afrin hattına sevk eden örgütün, kuzeydeki tehdidin ortadan kalkmasıyla Deyr ez Zor’daki saldırılarını sürdürmesi bekleniyor. 
Örgüt, Deyr ez Zor doğusunda, Irak sınırına kadar olan tüm hatları ele geçirmek için saldırı başlatmış, bölgede çok sayıda petrol ve doğalgaz tesisini de ele geçirmişti. Habur Çayı’nın doğusundan ilerleyen YPG, Bu hattan Irak sınırına ulaşıp PKK ile kesintisiz bir sınır oluşturmayı amaçlıyor. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir