48 saatlik ültimatom bitti, YPG’yi vurdular (ÖZEL)


SURİYE, Halep (HABERYİRMİ) – YPG’ye Menbiç’ten çekilmesi için 48 saat süre veren muhalifler, sürenin dolması ardından harekete geçti. Muhaliflerin, “Menbiç’in, Fırat Kalkanı bölgesinde muhaliflerin oluşturduğu sivil konseye teslim edilmesini, aksi takdirdi YPG’nin Menbiç’teki üst düzey militanlarını hedef alacağını” açıklaması ardından, Menbiç’te 2 YPG’li militan öldürüldü, 2’si de yaralandı.

Halep, Menbiç motosikletli YPG’liler hedef alındı.

Türkiye destekli muhalif unsurlar, Menbiç için yeni bir “operasyon odası” kurulduğunu duyurmuştu. Yayınlanan bildiride YPG’ye 48 saat süre verildiği belirtilerek, aksi takdirde YPG’nin yönetici kadrosuna yönelik yoğun eylemlere başlanacağı bildirilmişti.

Yayınlanan bildiride Ahrar-u Şam‘ın başını çektiği grupların Cerablus hattında kurduğu bu “odanın” YPG’nin üst düzey isimlerini hedef alacağı ilan edilmişti.
Menbiç’in Fırat Kalkanı bölgesindeki sivil konseye teslim edilmesinin istendiği bildiride “48 saat içinde bu talebin yerine getirilmemesi halinde YPG’nin Menbiç’teki militanlarını ve lider kadrosunun hedef alınacağı” bilgisi yer alıyordu.

Yayınlanan bildiri sonrasında YPG/PKK’nın Menbiç’teki sözde istihbarat şubesi başkanı, bazı militan ve liderlere yönelik tutuklamalara başlamıştı. 
28 Aralık’ta yayınlanan bildiri üzerinden 48 saat geçtikten sonra ilk saldırı haberi Menbiç’ten geldi. Düzenlenen bombalı saldırıda Menbiç’te 2 YPG’li militan öldürüldü, 2’si de yaralandı. Saldırının mobilize YPG’li isimleri hedef aldığı görüldü. Saldırıların devam etmesi bekleniyor. HABERYİRMİ

İLGİLİ HABERLER

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir