İdlib’te savaş kızıştı: Son durum harita-video (19 Aralık 2017)


SURİYE, İdlib (HABERYİRMİ) – Türkiye’nin Rusya ve İran’la mutabakat sağladığı Astana sonrası Suriye rejim güçleri ve Rus hava unsurlarının İdlib’e yönelik saldırıları hızlandı. 

Heyet-i Tahrir-i Şam’a ait tank İdlib güneyinde.

Bölgede bulunan Heyet-i Tahrir Şam yapılanmasına bağlı unsurlar ise rejim güçlerinin bu saldırılarına tank ve roketli saldırılarla karşılık verdiği bildirildi. Rejimin İdlib güneyindeki Qasr Ali  köyünü ele geçirip ilk kez İdlib sınırlarından adımı atmış oldu. HTŞ’nin Zilin cephesinde aralarında bir komutanın da bulunduğu 10 kadar şii milisi öldürdüğü öğrenildi. 

Aynı cephede 6 Suriye askerinin de esir alındığı bildirildi. Esir alınan askerlere dair sosyal medya hesaplarından video yayınlandı.

Suriye İdlib son durum harita 19 Aralık 2017

Kentin doğu ve güneyinden boğmaya çalışan rejim güçleri, Doğuda Hanasır bölgesi ile güneyde ise Kafr Zayta, Lataminah, Murak, Qasr Ali bölgelerini yoğun saldırılar düzenliyor.

İdlib güneyinde Hama kuzeyinde bulunan Zilaqiat kontrol noktasına yönelik muhaliflerin ağır topçu ateşine dair görüntüler, sosyal medyadan paylaşıldı. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir