Irak ve Suriye’de son durum harita (11 Aralık 2017)


SURİYEIRAK Son Durum Harita (HABERYİRMİ) – Aralık 2017 itibarı ile Suriye ve Irak’taki savaşta, ABD destekli Irak ve Suriye unsurları ve Rusya ve destekli Suriye unsurları ile IŞİD arasındaki savaş haritaya aşağıdaki şekli ile yansıdı. 

Haberyirmi’nin hazırladığı haritada ABD destekli YPG güçlerinin Deyr ez Zor vilayetini içine alan bölgenin (Haritada 3 numara)  doğusunda denetimi sağladığı, ABD ve Rus destekli saldırılarla birlikte kenten doğusunda Irak sınırına paralel noktalarındaki IŞİD alanlarında ilerlediği görüldü. 

Irak ve Suriye'de son durum haritası 11 Aralık 2017 / HABERYİRMİ
Irak ve Suriye’de son durum haritası 11 Aralık 2017 / HABERYİRMİ
Örgüt Suriye’de en fazla toprağı elinde bulunduran yapı konumuna gelmiş oldu. Rakka’dan sonra Deyrizor’da ABD desteği ile ilerleyen örgüt bu Aralık başında Rusya ile sağladığı mutabakat ile Deyrezzor’un, Fırat Nehri doğusunda kalan alanlarında ilerlemeye başlamıştı. 
IŞİD ise Kasım ayından bu yana iki ülkedeki hakimiyetini kaybetme noktasına gelmiş durumda. Suhne bölgesinde uzun süredir tutunan (1 numaralı bölge) IŞİD, özellikle Irak ordu unsurlarının Anbar kuzeyi ve batısına yönelik düzenlediği saldırılarda (2 numaralı bölge) büyük alanları kaybetti. 
IŞİD, yukarıdaki haritada Suriye’de 1, 2, 3 numaralı bölgelerde, Irak’ta ise Ninova hattının güneyinde, Anbar’ın ise kuzey bölümünde kalan (4 numaralı bölge) kırsal alana sıkışmış durumda bulunuyor. 
Irak ve Suriye’de elindeki tüm vilayet merkezlerini kaybeden IŞİD, Kasım ayından itibaren iki ülkenin kırsal alanlarına çekilmişti. Aşağıda 18 Ekim tarihli haritada Irak ve Suriye’deki durum ise şöyleydi: 
Irak ve Suriye’de son durum 18 Ekim 2017 tarihli harita

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir