Ordu Suriye sınırına ilerliyor: Irak son durum harita (9 Aralık 2017)


IRAK, Selehaddin (HABERYİRMİ) Irak ordusu, IŞİD kontrolündeki kırsal alanları ele geçirmek için “Büyük Cezire Savaşı” adı verilen yeni bir saldırı başlattı. 

8 Aralık’ta ilan edilen saldırı sonrası binlerce Şii militan ve ABD hava unsurları desteği ile Selahaddin vilayetinin batısında IŞİD mevzilerine saldırılar düzenlenmeye başladı.

Saldırıların ilk aşamasında Selahaddin vilayetinin batısında IŞİD kontrolünde bulunan son bölgelerin tamamı ele geçirildi. 

Irak 9 Aralık tarihli harita. Selahaddin vilayeti (1 nunamaralı alan) Irak ordu unsurlarında.

Ordu, Anbar vilayetinin Suriye sınırına dayanan kuzey bölgesi ile, Musul’un başkenti olduğu Ninova vilayetinin Suriye sınırına dayanan güney alanlarındaki IŞİD alanlarının ele geçirilmesi için saldırılarını sürdürüyor. Irak ordu unsurlarının kuzey, doğu, güney hatlarından çok sayıda cephe açarak ilerlediği belirtiliyor.

Irak 21 Kasım tarihli haritada durum böyle görünüyordu. 

Irak 7. Birim, 8. Zırhlı Bölümü ve 9. Zırh Bölümü’nün Anbar ve Ninawa illerinin çöl bölgesinde 10 köyü ele geçirdiği, güney cepheden saldıran Halk Seferberlik güçleri (PMU) olarak bilinen Şii Haşdi Şabi 21. Birliği’nin de Batı Al-Khadar ilçesi Al Khirfan köyünü ele geçirdiği bildirildi.
Saat 13.00 sıralarında Irak televizyonları Irak-Suriye sınırının Anbar hattı bölümünde kalan tamamında kontrolün Irak güçlerinin kontrolüne geçtiğini duyurdu. (Haritada 2 numara) HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir