Suriye ve Irak son durum haritası (29 Aralık 2017)


Suriye ve Irak son durum haritası (29 Aralık 2017): Suriye ve Irak’ta 2011’de başlayan ve 2013’ten itibaren silahlı çatışmalara evrilen savaş 2017’yi de geride bırakıyor. Bugün 29 Aralık 2017… Suriye ve Irak’ta savaşan tarafların ülkedeki varlığı ise aşağıdaki Haberyirmi haritasında olduğu gibi şekillendi.

Haritada IŞİD’in Suriye’de Humus ve Deyrizor doğusunda belli alanlarda kontrolünün kaldığı görülüyor. IŞİD Irak’ta ise Ninova (Musul) güneyindeki Suriye sınırına yakın alanda çember içinde bulunuyor. 

Haritada örgütlerden en geniş kontrol alanı ise YPG’de. Örgüt ABD desteği ile Deyrizor bölgesinin doğusuna bayrak dikmeye devam ediyor. Örgüt bu ilerlemeyle Irak sınırının tamamını kontrol altına almayı hedefliyor.

Kuşkusuz 2018’deki yegane savaş rejim ve muhalifler arasında olacak. Rejimin yıl biterken İdlib’e başlattığı yoğun saldırılar da buna işaret ediyor. Gerek kuzeyde İdlib, gerekse güneydeki İsrail sınırında bulunan Kunaytra çevresindeki muhalif unsurların hedef alınması kaçınılmaz. 

Rejimin önümüzdeki aylarda YPG ile benzer bir savaşa girebileceğini söylemek yerinde olacaktır. HABERYİRMİ 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir