YPG, içindeki PKK’yı daha fazla saklayamadı (ÖZEL)


SURİYE, Haleb (HABERYİRMİ) Suriye kuzeyindeki Haleb’e bağlı Afrin’de tahkimat yapmayı sürdüren YPG, bölgeden yeni görüntüler yayınladı. Örgütün kadın militanlarının bulunduğu YPJ’ye ait videoda, eğitimini tamamlayan militanların yemin ettikleri görülüyor. 

Suriye kuzeyi Afrin. YPJ/PKK militanları yemin ediyor

Kilis ve Hatay sınırındaki Afrin’de çekildiği anlaşılan görüntülerde daha önce “mesafeli olan” örgütün son videolarda PKK arma sembolllerini olduğu gibi kullanmaya başladığı bir kez daha görüldü. 

ABD, PKK’yı terör örgütü olarak kabul ettiğini açıklamasına karşın halen YPG’yi PKK’nın uzantısı olarak kabul etmiyor. Ancak örgütün bir bağdan öte PKK’nın kendisi olduğu gizleme ihtiyacı bile duymadığı net biçimde görülüyor. 

Militanların yemin ettiği platformun arkasında PKK lideri Abdullah Öcalan’ın fotoğrafı yer bulurken, solda YPJ flamasının altında bulunan fotoğrafta da 10 Ocak 2013’te Fransa’da öldürülen PKK’nın üst düzey kadın militanlarının fotoğrafları yer aldığı görüldü.

PKK’yı 1978 yılında Diyarbakır’ın Lice İlçesi yakınlarında kuran isimler arasında bulunan Sakine Cansız ile örgütün Avrupa’daki önemli isimlerinden KNK Paris temsilcisi Fidan Doğan ve Leyla Söylemez, Fransa’nın başkenti Paris’te öldürülmüştü. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir