Kuşatma devam ediyor: İdlib son durum harita (15 Ocak 2018)


SURİYE, İdlib
(HABERYİRMİ) – Yoğun çatışmaların yaşandığı Suriye’nin İdlib kentinde Suriye Arap Ordusu (SAA) unsurları 11 Ocak’ta ele geçirdikleri Ebu Zuhur Hava Üssü’nden çekildi. 18 Aralık’tan itibaren İdlib kuzeyine doğru yarma harekatı düzenleyen SAA, bu arada İdlib kuzeyindeki hatla, Halep Hanasır arasındaki güçlerini birleştirmek üzere. İki cephenin birleşmesine sadece 7 kilometre kaldığı öğrenildi. 

Suriye kuzeyi İdlib son durum harita. 15 Ocak 2018. 

Suriye’nin İdlib kentinde stratejik Ebu Zuhur askeri havaalanı
çevresinde HTŞ  (Heyet Tahrir Şam) ile
çatışan rejim güçleri tamamen geri çekildi. Muhaliflerin aralarında sağladığını kısmi mutabakat sonrasında bölgede başlattıkları karşı güçlü saldırı ardından rejim unsurları hava üssü etrafından gere çekildi. 

Muhalifler daha güney hatlarında da bulunan bazı köyleri de SAA’dan ele geçirirken, HTŞ ve ÖSO tarafından yapılan karşı saldırılarda Ebu Zuhur askeri havaalanının güneyindeki El Huveyin, Tel Marak ve El Hamadaniye ile Rabia ve Talab El Dübşiyye köylerini ele geçirdi. Yoğun çatışmaların ardından rejim güçleri, hafta içi bir kilometre yakınına ulaştıkları havaalanının yaklaşık 6-7 kilometre gerisine çekildi. Ancak buna karşı rejim ilerleyişini tamamen durduramadı. 

Rejim güçleri İdlib’de havaalanı çevresinden geri çekiliyor.
Rejim güçleri İdlib Ebu Zuhur’dan çekildi, kuşatma planını ise sürdürüyor.

Rejim güçleri, bölgenin güney ve güneydoğusunda ÖSO kontrolündeki bölgelere karadan yoğun saldırılar düzenlemeye devam ediyor. 18 Aralık’tan itibaren İdlib kuzeyine doğru yarma harekatı düzenleyen SAA, bu arada İdlib kuzeyindeki hatla, Halep Hanasır arasındaki güçlerini birleştirmek üzere. İki cephenin birleşmesine sadece 7 kilometre kaldığı öğrenildi. 
Suriye’nin kuzeyinde Türkiye sınırında yer alan İdlib ili,
4-5 Mayıs 2017’deki Astana toplantısında gerginliği azaltma bölgesi ilan
edilmişti. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir