ÖSO, tutunamıyor: YPG bir köyü daha geri aldı: Afrin son durum harita (24 Ocak 2018)


SURİYE, Halep (HABERYİRMİ) – Hava desteği sonrası TSK desteği ile ilerleyen ÖSO unsurları Şenkal köyünden sonra dün sabah saatlerinde ele geçirilen Hamam köyünden de çeklidiği öğrenildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) unsurlarının birlikte yürüttüğü ve 20 Ocak’ta düzenlenen hava harekatıyla başlayan Zeytin Dalı Harekatı dördüncü günü geride bırakırken, ÖSO unsurlarının ele geçirdiği bölgelerde tutunamadığı görülüyor. 
TSK desteği ile “öncü unsur” olarak YPG ile ilk teması sağlayan ÖSO unsurları, son olarak kuzeyde Bülbül ilçesine bağlı Şenkal köyünden geri çekilirken, dün gece saatlerinde de güneybatı hattında Candaris ilçesine bağlı Hamam köyünden geri çekildi. Tam boy harita için buraya tıklayın.
Afrin son durum haritası 24 Ocak 2018 YPG'nin
Afrin son durum haritası 24 Ocak 2018 YPG’nin ele geçirdiği Candaris Hamam ve Bülbül Şenkal köyleri. Tam boy harita için buraya tıklayın.

Dün doğu, batı ve kuzey olmak üzere 3 ayrı cephede 8 ayrı cepte kontrolü sağlayan TSK/ÖSO unsurlarının bugün 6 cepte kontrol sağlamaya devam ettiği görüldü. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir