Rejim ilerliyor: İdlib son durum harita (1 Ocak 2018)


SURİYE, İdlib (HABERYİRMİ) Türkiye’nin Rusya ve İran’la Aralık ayında yaptığı Astana mutabakatı ardından muhaliflerin kontrolündeki İdlib kentine saldırılarını yoğunlaştıran rejim güçleri, birden fazla merkezi daha ele geçirip, kentin kuzeyine doğru ilerleyişini hızlandırdı.
İdlib güneyinde ilerleyen rejim ordusu.

Suriye Arap Ordusu’na (SAA) bağlı güçler, dün ve bugün süren saldırılarda Khwein al-Kabir, Al-Khuwayn köyleri ele geçirdi. Son saldırılarla rejim ordusu İdlib güneyinden kuzeyine doğru 12 kilometreden fazla ilerleme sağlamış oldu. 

Rejim ordusu son olarak 28 Aralık’ta İdlib güneyinde Dajaj ve Tamat el Halife, Mushayrifa köylerini, 29 Aralık’ta Ebu Dali bölgesini ele geçirmişti.
1 Ocak 2017 Suriye İdlib son durum harita
Rejim ordusunun İdlib’in güney kırsalındaki El Temaniye ve Kefer Secne beldeleri, Al huveyn, Maret Hırma köyleri ile Hama’nın doğu kırsalındaki Um El Meyyal, Al Şakoziye ve El Ruhcan köylerine yoğun saldırı düzenliyor. 
Helikopter ve savaş uçaklarıyla düzenlenen saldırılarda Kefer Secne beldesinde 7, Maret Hırma köyünde de 2 sivilin yaşamını yitirdi.
Mart 2011’de başlayan iç savaşta hava saldırılarına en fazla maruz kalan bölgelerden İdlib, 14-15 Eylül 2017’deki Astana toplantısında, Türkiye, Rusya ve İran tarafından gerginliği azaltma bölgeleri kapsamına alınmıştı. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir