TSK özel birlikleri, 3 km’lik YPG tünelinde (VİDEO)


SURİYE, Halep (HABERYİRMİ) – PYD/PKK’ya yönelik harekatın sürdüğü Suriye’nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde ilerleyen komandolar, bazı mevzileri de kontrol altına aldı. Militanların terk ettiği mevziler görüntülendi. 

TSK birliklerinin tünel sistemine girişleri. 

Görüntülerde, inşaat demirleriyle güçlendirilmiş betonarme tünel mevzilerin yanı sıra toprağın kazılmasıyla oluşturulan yaklaşık 2 metre derinliğindeki mevziler dikkat çekti. 

Üstü kapalı yaklaşık 20 metre uzunluğundaki tünel mevzilerde teröristlerin nöbet noktaları ve tünel içindeki yatakları da görüntülerde yer aldı.


Komandoların demir kapılarla giriş yapılan mevzileri kontrol edişinin yansıdığı görüntülerden, alanda militanların kalmadığı belirlendi.

Mevziye giren askerler “Hiçbir terör örgütü Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yıkamayacaktır. Halkımız müsterih olsun” diyor.
Tünel sisteminin, Afrin batı cephesinde Azez karşısında bulunan Busayra Dağı’nın 1 kilometre iç kesiminde olduğu ve 3 kilometre uzunluğunda ve 8 ayrı tünelden oluştuğu öğrenildi.
Tünel sistemindeki YPG militanları
Bu arada Afrin kent merkezine geçişte kritik öneme sahip olan Busayra Dağı’ının batı alanlarında hala benzer tünel sistemlerinden bulunduğu görülüyor. 
Örgüt yayınladığı videoda, aynı teknikle inşaa edilmiş bu tünellerden TSK/ÖSO unsurlarına karşı direnişi sürdürdüğüne dair görüntülere yer verdi. HABERYİRMİ


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir