Şimdi Haberyirmi’de yazar olun!


Suriye ve Irak savaşına dair stratejik gelişmeleri ele alan Haberyirmi, bölgeye dair tespitlere yer veren strateji ve analizleri içeren yazılarınızı yayınlıyor. Türkiye, Irak, Suriye ve bölge eksenli yaşanan, sıcak ve soğuk savaşa dair değerlendirmelerinizi yazın Haberyirmi aracılığıyla ANALİZ sayfalarımızda, binlerce okurla paylaşın. Aylık 1 milyon sayfa gösterim sayısına ulaşan Haberyirmi, bağımsız, tarafsız, nesnel değerlendirme yapacak bölgeyi, gelişmeleri, olayları analiz edecek yazılarınızı bekliyor.

Yazar ol

Haberyirmi yayın politikası ve bizi tanımak için buraya tıklayın.
Bölgeye dair gelişmeleri ele alan yazılarınızı buraya mail olarak gönderin. İsim ya da rumuz olarak imzalı yazınız sitemizde yayınlansın. 
Olası sorun ve sorularınız için iletişim formu üzerinden bizimle temas kurmak için de buraya mesaj gönderin.  

ANALİZ YAZILARINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN NOKTALAR

  • Yazılarınız Türkçe imla kurallarına uygun olmalı. Büyük küçük harf uyumu, virgül, nokta kullanımına dikkat edin. 
  • Yazılarınız en az 200 kelime, en fazla 2 Word sayfası uzunluğunda olmalıdır. Yazı büyüklüğü 11 ya da 12 punto olabilir. 
  • Yazılarınız “nesnel (tarafsız) olsun. Her hangi bir taraf ya da örgüt lehine yazılan yazılar dikkate alınmayacaktır. Olayın fotoğrafını çekip, stratejik değerlendirme yaparak, öngörünüzü aktaran yazılar yazmaya özen gösterin.
  • Yazarken şu yolu izleyebilirsiniz; Ele alacağınız konunun bir dayanak noktası olsun. Ardından konuyu (maddi veya düşünsel) temel parçalarına ayırarak, daha sonra parçaları ve aralarındaki ilişkileri tanımlayarak sonuca gitmeyi deneyin.
  • Analiz yazıları “üçüncü göz” yazılarından oluşmalıdır. “Bence bu son derece yanlıştır” cümlesi yerine, “Atılan adımlar bunun sağlıklı sonuç vermeyeceği izlenimini uyandırmaktadır” gibi varacağınız sonucu nesnel gerçekliklere bağlayın.
  •  Propaganda, bir örgüt ya da tarafa övgü cümlelerine yer vermeyin. Olay ve olguları tanımlarken, genel; kabul görmüş, resmi olarak ülkelerin tanımlamaları içinde yer alan  isimlendirmeleri kullanın. 

Olası sorun ve sorularınız için iletişim formu üzerinden bizimle temas kurmak için de buraya mesaj gönderin. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir