YPG o köyü geri aldı: Afrin son durum harita: 23 Ocak 2018


SURİYE, Halep (HABERYİRMİ) – YPG, TSK ve ÖSO unsurlarının ele geçirdiği Bulbül ilçenin Türkiye sınırındaki köyü olan Şenkal’ı yeniden kontrol altına aldığını duyurdu. 

Örgüt, köyün içerisinde devriye gezen YPG militanlarının kaydettiği görüntüleri içeren bir video da yayınladı. Videoda köyü gezen militanlar, bölgenin denetimleri altında olduğunu söylüyor. Bilgi bağımsız kaynaklarca henüz doğrulanmış değil. 

Suriye/Halep: Afrin son durum harita (TAM BOYUT İÇİN BURAYA TIKLAYIN)Ocak 2018 www.haberyirmi.net

Diğer taraftan Anadolu Ajansı ise TSK tarafından ele geçirildiği belirtilen Şenkal köyüne geri dönüşlerin başladığına dair bugün bir haber servis etti.
Haberde, “Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) başlatılan Zeytin Dalı Harekatı kapsamında
terör örgütü PYD/PKK’nın işgalinden kurtarılan ilk köy olan Şenkal’e siviller
dönmeye başladı.
Anadolu Ajansı (AA) ekibi, Beşşar Esed rejiminin 2012 Temmuz ayında
PYD/PKK’ya çatışmadan devrettiği Halep kentine bağlı Afrin ilçesinde, iç savaş
boyunca terör örgütünün en çok yuvalandığı alanlardan biri olan Şenkal köyünü
görüntüledi.
Coğrafi konumu nedeniyle Kilis kent merkezi ve Hatay’ın bazı ilçelerinin yanı
sıra İdlib’deki çatışmasızlık bölgesi için de tehdit oluşturan ilçe ve sınırdaki Şenkal köyü, teröristler tarafından uzun yıllar Amanos Dağlarına sızmak için de kullanıldı. 

Zeytin Dalı Harekatı’nın başlangıcıyla beraber teröristlerden temizlenen ilk yerleşim yeri olan köy, Türkiye sınırına yaklaşık 5, Kilis’in Gülbaba Köyüne de yaklaşık 25 kilometre uzaklıkta bulunuyor” ifadeleri yer aldı.

Örgütün Şenkal köyünden geçtiğini iddia ettiği görüntüler. 

AA, öğle saatlerinde servis ettiği haberinde fotoğraflara da yer verirken, örgütün akşam saatlerinde servis ettiği videonun manipülasyon amaçlı yayılmış olabileceği de değerlendiriliyor.
Diğer taraftan, kuzey, doğu, batı hatlarında 3 cepheden operasyonu sürdüren TSK ve ÖSO unsurlarının, batı cephesinde 5, kuzey cephesinde 1 ve doğu cephesinde 1 olmak üzere toplam 7 ayrı cepten girdiği Afrin’de operasyonları sürdürdüğü öğrenildi.
TSK unsurlarının ele geçirdiği alanlar şöyle şekillendi:

BATI CEPHESİ: Cinderis hattında Hamam köyü, Hatay Kırıkhan ilçesi karşısındaki cepte Harmanlık köyü, Hatay Hassa ilçesi karşısında bulunan cepte, Admanli köyü

KUZEY CEPHESİ: Kilis Hisarköy güneyindeki, yine Kilis Saatli güneyinde bulunan Hayuglu, Şeyh Ubaşi, Marsava, Şeyh Horoz, Mahmud Uşağı köyleri, daha güneyde Ömer Uşağı köyü.


DOĞU CEPHESİ: Fırat Kalkanı güçlerinin denetiminde bulunan Azez ilçesinin 4 kilometre kuzeybatısında bulunan ve Afrin’e giriş için kritik önemde bulunan Burseya Dağı. 

TSK BİR KAYIP DAHA VERDİ 
Harekâtın dördüncü gününde Kuzey cephesinde Suriye’nin Ömer Uşağı bölgesindeki çatışmalarda Üsteğmen Oğuz Kaan Usta (30) yaşamını yitirdi. Bölge daha sonra TSK unsurlarınca ele geçirildi. HABERYİRMİ

Afrin operasyonu – Canlı Anlatım

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir