YPG’nin bomba timi, Cerablus’ta yakalandı (Özel Haber – VİDEO)


SURİYE, Haleb (HABERYİRMİ) – Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) çatısı altında Halep Cerablus‘ta etkinlik gösteren Liva El Şimal grubu, (Kuzey Taburu) bölgede YPG‘nin “bomba timini” yakaladığını duyurdu. 

YPG üyesi 4 kişi Cerablus’ta yakalandı. 

Türkiye’nin, 20 Ağustos 2016’da başlattığı  “Fırat Kalkanı” harekatı kapsamında Cerablus‘a konuşlanan gruplardan biri olan Liva El Şimal, yayınladığı videoda YPG üyesi olduğunu iddia ettiği 4 kişinin videosunu yayınladı. 
Sosyal medya hesapları üzerinden Liva El Şimal logosu ile yayınlanan videoda, yüzleri duvara dönük dört kişinin olduğu görülüyor. 

2 dakika uzunluğundaki videoda, 4 kişinin YPG adına cususluk yaptığı, bombalı saldırı eylemi için Cerablus‘a gönderildiği belirtiliyor. 
Videoda konuşan kişiler de kendilerinin YPG tarafından görevlendirildiğini belirtiyor.
Videoda, saldırı için 4 kişi ile birlikte yakalandığı iddia edilen bazı bomba düzenekleri de yer alıyor. Bunlar arasında basınca duyarlı anti tank kara mayını ile mayına ait çeşitli düzenekler de bulunuyor.


LİVA EL ŞİMAL
Liva El ŞimalTürk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve desteklediği Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) gruplarıyla birlikte 23 Ağustos 2016’da ‘Fırat Kalkanı’ adı ile düzenlenen operasyonda Türkiye ile beraber hareket etti. 
Ancak grup, daha sonra YPG’nin yönettiği Suriye Demokratik Güçleri (SDG) bünyesinde Rakka’ya yönelik saldırılara katılmıştı.  

BÖLGE KAYNAMAYA DEVAM EDİYOR
Aynı bölgede faaliyet gösteren muhalif gruplar 28 Aralık’ta bir bildiri yayınlayarak Menbiç için yeni bir “operasyon odası” kurulduğunu duyurmuştu. 
Yayınlanan bildiride YPG’ye 48 saat süre verildiği belirtilerek, aksi takdirde YPG’nin yönetici kadrosuna yönelik yoğun eylemlere başlanacağı bildirilmişti. 
Cerablus’un güneyindeki Menbiç’in “Menbiç’in, Fırat Kalkanı bölgesinde muhaliflerin oluşturduğu sivil konseye teslim edilmesi” için verilen sürenin dolması ardından YPG’nin Menbiç’teki üst düzey militanları hedef alınmaya başlanmış 2 YPG’li militan 30 Aralık’ta hedef alınmıştı.


‘Fırat Kalkanı’

Türkiye’nin “Fırat Kalkanı” adı ile Suriye’ye düzenlediği operasyon 20 Ağustos 2016’da başlatıldı.
Operasyonda Türkiye, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) bünyesindeki çok sayıda gruba destek verdi.
Operasyonun bittiğini 2017 yılının Mart ayının sonlarında Başbakan Binali Yıldırım, “Fırat Kalkanı Harekatı bitmiştir, bundan sonra ihtiyaç olması halinde artık yapılabilecek bir hareket artık başka bir isimle anılacak” sözleriyle duyurdu.
Resmi rakamlara göre bu operasyonda 67 Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensubu ve 600 “Fırat Kalkanı” grubu üyesi yaşamını yitirdi. HABERYİRMİ


İLGİLİ HABERLER

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir