YPG’nin doğu cephesi çöktü: Afrin son durum harita (29 Ocak 2018)


SURİYE, Halep (HABERYİRMİ) – Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu ÖSO) unsurlarının 20 Ocak’ta başlattığı Zeytin Dalı Harekatı’nda kıritik eşik aşıldı. 

Doğu cephesinde Azez, Afrin sınırındaki Burseya Dağı’nı tamamını kontrol altına alan TSK/ÖSO güçlerinin, dağın Afrin’e bakan güney hattındaki Kastel Cindo köyünü de ele geçirmesiyle YPG’nin bölgedeki savunma hattı da büyük darbe aldı. Örgütün Bafliyun Dağı’ndaki mevzilerinin de düşmesi halinde TSK/ÖSO Afrin’e 13 kilometre mesafede, kente giden bağlantı yoluna ulaşmış olacak. 
Yağışlı ve sisli havanın 28 Ocak itibariyle yerini açık ve güneşli havaya bıraktığı bölgede, TSK/ÖSO güçlerinin, dağa 3 kilometreye kadar yaklaştığı öğrenildi. 

ÖSO Buseyra Dağı’nda. 

Bölgeye yönelik karadan ve havadan yoğun bombardıman sürerken, Bafliyun hattının Afrin’e 14 kilometre uzaklıkta yer aldığı ve merkeze yönelik stratejide TSK/ÖSO güçleri için kritik önemde olduğu belirtiliyor. 

Afrin harita

YENİ HEDEF BAFLİYUN DAĞI

Gece boyunca Bafliyun ve onun 3 kilometre güneybatısındaki Kıtme, Küçük Kıtme ve Kefercenne köyleri ve çevresindeki YPG mevzileri vuran F-16 ve F-4 savaş uçaklarının bu hatlara en az 3 hava harekatı düzenlediği öğrenildi. 
Kastel Cindo’nun ele geçirilmesine dair duyuru.

Halen Burseya Dağı’nı, Azez’e bakan güney hatlarıyla, dağın zirvesini ve zirvenin Afrin’e bakan güney eteğindeki Kastel Cindo köyünü kontrol eden TSK ve ÖSO güçlerinin de eş zamanlı olarak Bafliyun Dağı’na yönelik harekatı sürdürdüğü bildirildi. 

Diğer taraftan Genelkurmay tarafından yapılan açıklamada Afrin’e gece yapılan hava harekatına 25 uçağın katıldığı, 44 hedefin vurulduğu, etkisiz hale getirilen YPG’ li sayısının da 597’ye yükseldiği kaydedildi. 

Genelkurmay açıklaması 29 Ocak 2018


DOĞU CEPHESİ: Ele geçirilen Burseya Dağı ve Dağın güney hattındaki ilk köy olan Kastel Cindo köyü Afrin’e yönelik operasyonun doğu cephesini oluşturuyor. Her iki nokta da Afrin’in doğu ilçe sınırının kuzeyinde bulunan Şeran (Saran) beldesi sınırları içinde bulunuyor. 
Video: Ele geçirilen YPG’li militanlardan….

BATI CEPHESİ: Afrin batısı sınırının orta kesiminde kalan Şeyh Hadid beldesinde açılan cephede Şeyh Hadid Tepesi, Kara Mitlak tepeleri, hemen kuzeyinde kalan hatta açılan cephede ise Ömer Uşağı, Mamel Uşağı, 740. Tepe noktaları TSK ve ÖSO güçlerinin denetiminde olduğu görülüyor. 
Obüsler batı cephesi Hatay hattından YPG mevzilerini vuruyor.

Afrin batı sınırının en güneyindeki Cinderes beldesinde de Hammam köyü, Mersides Tepesi de Türkiye güçlerince ele geçirildi. 

Yine batı cephesinin en kuzeyinde bulunan Racu beldesi sınırlarında kalan sınır hattında da bazı tepelik alanlar YPG’den alınmış durumda. 
Kuzey cephesinde bulunan Bülbül beldesi hattında da Mahmud Uşağı, Şeyh Uşağı, Marsava ve HayUglu köyleri TSK/ÖSO kontrolünde bulunuyor. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir