1027 rakımlı tepede neler oldu? İşte Afrin kayıplarının nedeni


SURİYE, Halep (HABERYİRMİ) – Haberyirmi, 10 Şubat’ta meydana gelen YPG saldırısının detaylarını açıklıyor. İşte, aynı gün 2 askerin yaşamını yitirdiği ATAK T-129 taktik saldırı helikopterinin düşürülmesi ve aynı bölgede 10 asker olmak üzere toplam 12 kaybın nedeni…

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu’nun birlikte gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin’de yapılan harekatta dün (10 Şubat’ta) 10 asker arazide, 2 asker de kırıma uğradıktan sonra düşen helikopterde hayatını kaybetti. ÖSO unsurlarında da 10’a yakın savaşçının aynı hatta öldüğü ya da yaralandığı öğrenildi. Bilanço, aynı zamanda TSK unsurlarının 20 Ocak’ta başlayan harekat kapsamında verdiği en büyük zaiyat oldu. 

1027 rakımlı tepe-Afrin
Çatışma, Hatay Hassa ve Kırıkhan ilçelerinin Suriye sınırı ile birleştiği noktanın doğusunda Afrin Racu beldesinin 6 kilometre doğusunda gerçekleşmişti. 10 asker ve düşen helikopter de bu hatta bulunuyordu. Yani Racu beldesinin 6 kilometre doğusundaki 1027 rakımlı tepede…. 
Peki neden…
Saldırı anıyla ilgili bilgi veren güvenlik kaynakları, 1027 rakımlı tepeyi tutan komando birliklerine öğle saatlerinde 70-80 kişilik sivil grubun yaklaşması üzerine askerlerin havaya uyarı atışı yaptığını, uyarı atışını dikkate almayan kalabalığın ilerleyişini sürdürmesi üzerine 16 kişilik komando timinin grubu durdurmak amacıyla hareket ettiğini, kalabalığa yaklaşan time sivillerin arasından el bombaları atıldığını, bu sırada köy içinde gizlenen PYD/PKK’lıların silah ve roketlerle saldırıya geçtiğini aktarıyor.
YPG’li militanlar sivil kıyafetlerle cephede…
Sivil kıyafetlerle yapılan saldırılar kapsamında ilk temasta 16 kişilik timden 9 askerin yaşamını yitirdiği, düşen helikopterin de saldırıya müdahaleye giderken hedef olduğu kaydedildi.

HEPSİ SİVİL KIYAFET GİYDİ

Çatışmanın başlamasının ardından sivillerin kaçarak yeniden köye döndüğü, 40 civarında PYD/PKK’lının yardıma giden komandolar tarafından etkisiz hale getirildiği, diğerlerinin ise kaçtıkları öğrenildi. Bölgenin birkaç saat sonra tamamen temizlendiğini, köşeye sıkışan PYD/PKK’lıların sivillerin içine karıştığı bildirildi. HABERYİRMİ

İLGİLİ HABER

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir