ABD yeni sevkiyat, YPG militan gönderdi (VİDEO) – ÖZEL


SURİYE, Haseke (HABERYİRMİ) – ABD verdiği söze rağmen YPG’ye yeni sevkiyat gönderdi. YPG ise Kobani’de düzenlediği törenle Afrin’e sivil kıyafetli yüzlerce militan gönderdi. Türkiye ile temaslarında YPG’ye yardım göndermeyeceği yönünde taahhütte bulunan ABD, YPG’ye Irak üzerinden yeni sevkiyat gerçekleştirdi.


YİNE AYNI GÜZERGAH
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ne bağlı Erbil’e indirilen sevkiyatın, Duhok kenti üzerinden Suriye’ye geçirildiği öğrenildi.

Suriye Kamışlı. 4 Şubat 2018

Türkiye güneydoğusunda bulunan Şırnak Habur sınır kapısının tam karşısında bulunan Fişabur-Semalka kapısından Suriye’ye geçirilen konvoyun önce Haseke kentine bağlı Kamışlı’ya, ardından Rakka üzerinden de Fırat’ın batısına geçirildiği belirtildi.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, TIR’lardan oluşan konvoyda ağırlıklı olarak 6 tekerlekli zırhlı personel taşıyıcı (ZPT) tipi araçların olduğu görüldü. Bazı TIR’ların üzerinde ise kapalı kasa araçların olduğu dikkat çekti.


SEVIKAT OLMAYACAK DEMİŞTİ
Türkiye’ye, sevkiyat yapmayacağına dair güvence veren ABD’yi karşı Türkiye’nin vereceği tepki merak ediliyor.

MİLİTANLAR, SİVİL KIYAFET VE SİVİL OTOBÜSLERLE AFRİN’E GÖNDERİLDİ
Diğer taraftan yine Halep’e bağlı Aynel Arap (Kobani) ilçesinde de YPG’nin Afrin’e militan sevkettiğine dair görüntüler de ortaya çıktı.
Törenlerle yapılan militan sevkiyatının sivil otobüslerle gerçekleştirildiği ve araçlardaki militanların da sivil giyimli oldukları dikkat çekti. 

Değerlendirmelere göre örgüt bu yolla hem konvoyun hedef olmamasını hem de sivil kıyafetle yapılan savaşla ‘siviller hedef alınıyor’ algısını oluşturmayı amaçlıyor.
Hem ABD, hem de militan sevkiyatının rejim kontrolündeki bölgeden Afrin’e ulaştırıldığı öğrenildi.

Geçtiğimiz ay başında YPG’nin Suriye’nin kuzeydoğusundaki güçlerini Afrin’de kontrol altında tuttuğu bölgeye sevk edeceği ileri sürülmüştü.
23 Ocak’ta konuya ilişkin abonelerine haber geçen Anadolu Ajansı, Pentagon’daki üst düzey askeri bir yetkiliye dayandırdığı haberinde, bu yetkilinin, ‘YPG unsurlarının Afrin’e hareket etmesi durumunda ABD’nin desteğini kaybedeceği’ şeklinde açıklama yaptığını iddia etmişti.
Görülen o ki ne ABD YPG’den, ne de YPG Afrin’den vazgeçmiş değil. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir