ABD’de YPG seferberliği: Gece yarısı 50 TIR silah


SURİYE, Haseke (HABERYİRMİ) – Türkiye, Afrin’de YPG mevzilerini vurmaya devam ederken ABD, gece saatlerinde Irak üzerinden 50 TIR dolusu silah daha soktu. 

ABD-YPG sevkıyat 12-Şubat

Arazi araçları, iş makinaları ve kapalı kasalardan oluşan mühimmatlardan oluştuğu görülen TIR’ların, daha önceki sevkiyatlar gibi Kuzey Irak’ki Erbil üzerinden Suriye’ye giriş yaptığı öğrenildi. 

Şırnak Habur karşısındaki Semelka sınır kapısından Suriye Haseke kentine gitren TIR’ların Kamışlı, Ayn İssa hattını izleyerek örgüte teslim edildiği öğrenildi. 
12 Şubat gece saatlerinde yapılan sevkiyat yerel aktivistlerce kaydedilirken, sosyal medyadan paylaşılan videolarda, militanların güzergah boyunca önlem aldığı görüntülere yansıdı.
ABD’nin, bu güne kadar 5 bin TIR, 2 binden fazla kargo uçağı ile örgüte silah, techizat, mühimmat ve araç-gereç gönderdiği biliniyor.
ABD, Türkiye ile son diplomatik temaslarda, silah yardımlarını kestiğini duyurmuştu.
Ancak yardımların çok daha güçlü biçimde süreceği belirtiliyor. Zira savunma bakanlığının YPG’nin başını çektiği SDF için 500 milyon dolar daha ödenek aldığı bildirildi. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir