Cinderes’e 3 kilometre: Afrin son durum harita (11 Şubat 2018)


SURİYE, Halep, (HABERYİRMİ) – Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Zeytin Dalı Harekatı’nda Afrin’in batısında, önceki gün ele geçirilen Hacı İskender köyünde tam kontrol sağlandı. Böylece Cinderes (Candaris) beldesine giden stratejik yol da ele geçirilmiş oldu. TSK/ÖSO unsurlarının beldeye 3 km mesafede oldukları belirtiliyor.  

Hatay’ın Reyhanlı, Kırıkhan ve Hassa ilçeleri karşısındaki YPG mevzileri, Türk
Silahlı Kuvvetleri (TSK) topçu birliklerince ateş altına alındı.
TSK tarafından hudutlar ile bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak, Afrin
bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG  mensuplarını etkisiz hale getirmek amaçlı yürütülen 20 Ocak’ta
başlatılan Zeytin Dalı Harekatı devam ediyor.

Reyhanlı, Kırıkhan ve Hassa’nın karşısındaki Afrin batı kırsalında yer alan YPG’ye ait birçok mevzi, TSK’ye ait obüs ve havan toplarıyla vuruluyor.

Sınır hattında askeri araç sevkiyatı da sürerken birçok noktadan dumanların
yükseldiği görüldü. Tam boy harita için BURAYA tıklayın. 

Afrin Son durum harita. 11-Şubat 2018
Afrin Son durum harita. 11-Şubat 2018. Tam boy harita için BURAYA tıklayın. 

TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, harekatın başından bu yana PYD/PKK işgalindeki Afrin’in 5 beldesinde 1’i belde merkezi, 31’i köy, 3’ü köy altı yerleşim ve 13’ü stratejik dağ veya tepe olmak üzere 48 noktayı örgütten kurtarmış oldu.

BÜLBÜL: Bülbül beldesi merkezi, beldeye bağlı Şengal, Zehran, Bali Köy, Kurni, Hay Oğlu, Heftar, Ursa, Bak Ubasi, Ali Kar ve Şeyh Huruz köyleri, Huruz Dağı, Darmık Dağı, Kurni Dağı, Havuz Tepesi ile Kürdo, Şeyh Huruz köyüne bağlı iki köy altı yerleşim.


RACU: Racu beldesinde Ayn Batman Dağı, Edamanli, Ali Bekki, Bilal Köy, Ömer Uşağı, Mamel Uşağı, Süleyman Halil, Sati Şaği, Alkana ve Kırmızı köyleri, 915. Tepe, 740. Tepe ile 1027. Tepe.

ŞEYH HADİD: Şeyh Hadid beldesinde Cukali Favkani ve Orta Çakallı köyleri ile Şeyh Hadid Tepesi, Kara Mitlak köyü ve Hac Bilal köyü.

CİNDERES (CANDARİS): Cinderes beldesinde Hacı İskender, Deyr Ballut, Hammam, Nisriyye, Dükkan, Eşkan köyleri ile Mersides ve Nisriyye Tepesi’ni.

ŞERAN (SARANLI): Şeran beldesinde Burseya Dağı, Kastel Cündo ve Dikmetaş köyleri ile Sirgaya Tepesi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir