Cinderes’e metreler kaldı: Afrin son durum harita (22 Şubat 2018)

SURİYE, Halep (HABERYİRMİ) – TÜRK Silahlı Kuvvetleri’nce (TSK) Afrin’deki YPG’ye yönelik 34 gündür sürdürülen ‘Zeytin Dalı Harekatı’nda, Bülbül, Racu ve Cinderes’te 5 köy ele geçirildi. Gece süren harekatta sabah saatlerine kadar 59 YPG’li öldürüldü. Etkisiz hale getirilen militan sayısı, bin 829’a yükseldi.


Afrin son durum harita 22 Şubat 2018. Ele geçirilen ve ilerle sağlanan noktalar oklar ve çerçeve içinde.

SURİYE, Halep (HABERYİRMİ) – Türk Silahlı Kuvvetleri’nce (TSK) Afrin’deki YPG’ye yönelik 34 gündür sürdürülen ‘Zeytin Dalı Harekatı’nda, 5 köy daha ele geçirildi.  Gece süren harekatta sabah saatlerine kadar 59 YPG’li öldürüldü. Etkisiz hale getirilen militan sayısı, bin 829’a yükseldi.

Operasyonların bugünükü bölümünde YPG mevzileri gece boyu vuruldu. Sabahın ilk ışıklarında ise Cinderes beldesinin 3 güneyinde bulunan Dillur köyü, (Tall Sallour) köyü YPG’den ele geçirildi. Köyün ele geçirilmesiyle Cinderes beldesi  güney hatlarından daha doğuya doğru sarılmış oldu. TSK ve ÖSO Cinderes batı girişinde, beldeye sadece 500 metre mesafede bulunuyor. TSK/ÖSO unsurlarının beldeye girmek için hazır olduğu ancak, güney hatları ve kuzey hatlarda, beldeyi gören açık kanatların daha fazla kontrol altına alınmasını bekliyor.

Öğle saatlerinde ise Afrin’in kuzeyindeki Bülbül beldesine bağlı Mikdad ve Ali Racu köyleri, Racu beldesine bağlı Sarı Uşağı ve Rahmanlı köyleri YPG’den ele geçirildi.

Halep’e bağlı Afrin kentinde PKK/YPG’ye yönelik 20 Ocak’ta başlayan ‘Zeytin Dalı Harekatı’nda 34’üncü güne girildi. Türk savaş uçaklarının, belirlenen hedefleri havadan bombaladığı harekat, karadan da topçu bataryaları ve Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) desteğiyle sürdürülüyor.

59 YPG’li etkisiz

VİDEO: Bülbül beldesi Ali Racu köyünden…

Genelkurmay Başkanlığı’nca, 32 askerin ve 9 sivilin de hayatını kaybettiği harekâtın son durumuna ilişkin bilgilendirme yapıldı. Genelkurmay’ın yazılı açıklamasında, 49’u son 24 saatte olmak üzere harekâtın başından bu yana toplam bin 839 YPG’li etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

Afrin YPG kayıpları
Afrin’de dün 14 militan için bugün de 9 militan için cenaze töreni düzenlendi. Gece saatlerinde etkisiz hale getirilenlerin de bugün ve yarın gömüleceği belirtiliyor.

Afrin’de dün 14 militan için bugün de 9 militan için cenaze töreni düzenlendi. Gece saatlerinde etkisiz hale getirilenlerin de bugün ve yarın gömüleceği belirtiliyor.

34 günde 94 nokta kontrol altına alındı

TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, harekatın başından bu yana YPG/PKK-DEAŞ’ın işgalindeki Afrin’in 5 beldesinde biri belde merkezi, 66’sı köy, 6’sı köy altı yerleşim ve 20’si stratejik dağ veya tepe, biri YPG/PKK’ya ait üs olmak üzere 94 noktayı örgütten kurtardı.

TSK ve ÖSO güçlerinin şu ana kadar kontrol altına aldığı alanlar şöyle:

KUZEY CEPHESİ

Bülbül Beldesi: Bülbül beldesi merkezi, beldeye bağlı Şengal, Zehran, Bali Köy, Kurni, Hay Oğlu, Heftar, Ursa, Bak Ubasi, Ali Kar, Şeyh Huruz, Ömer Simo, Duraklı, Hayyam, Surain, Çarkanlı, Akanlı, Mikdad ve Ali Racu köyleri, Huruz Dağı, Darmık Dağı, Kurni Dağı, Havuz Tepesi ile Kürdo, Şeyh Huruz köyüne bağlı iki köy altı yerleşim

BATI CEPHESİ

Racu Beldesi: Racu beldesinde Ayn Batman Dağı, Yukarı Hacıkanlı, Aşağı Hacıkanlı, Derviş Obası, Hasan Kelkavi, Celeme, Edamanli, Kude, Ali Bekki, Bilal Köy, Ömer Uşağı, Mamel Uşağı, Süleyman Halil, Sati Şaği, Alkana, Kırmızı, Karri, Şerbanlı, Şedya, Harab Summak, Hantalli ve Karababa köyleri, 687 .Tepe, 915. Tepe, 740. Tepe ile 1027. Tepe;

Afrin son durum harita 22 Şubat 2018. Ele geçirilen ve ilerle sağlanan noktalar oklar ve çerçeve içinde.

Şeyh Hadid Beldesi: Şeyh Hadid beldesinde Cukali Favkani ve Orta Çakallı köyleri ile Şeyh Hadid Tepesi, Kara Mitlak köyü ve Hac Bilal köyü;

Cinderes Beldesi: Cinderes beldesinde Hacı İskender, Deyr Ballut, Hammam, Nisriyye, Dükkan, Eşkan, Arşali, Muhammediye, Divan Fevkani, Divan Tahtani, Mervane, Heygece, Tell Dilur köyleri ve onlara hakim 3 tepe ile Mersides, Nisriyye, Amara ve Kila Tepeleri, Sattuf evleri ve Kalki köy altı yerleşimi, üs olarak kullanılan Beyyada noktası.

DOĞU CEPHESİ

Şeran (Saranlı) Beldesi: Şeran beldesinde Burseya Dağı, Uverkan, İkidam, Şeltah, Merseva, Serincek, Kastel Cündo, Dikmetaş, Zeytinak, Arpaviran ve Dayr Savvan köyleri ile Sirgaya ve Nebi Huri Tepeleri ile Cemiliyye köy altı yerleşimi.

Bu arada bugün de Afrin’e gitmek üzere farklı illerden çok sayıda güvenlik görevlisi için törenler düzenlendi. Sivas Emniyet Müdürlüğü Özel Hareket Şubesinde görevli 25 kişilik tim, Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Zeytin Dalı Harekatı’na katılmak üzere Afrin’e uğurlandı.

Farklı illerden de bölgeye giden birliklere dair sosyal medyada görüntüler paylaşıldı. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir