Gözler 3 belde merkezinde: Afrin son durum harita (27 Şubat 2018)

İlk olarak batı cephesi ile kuzey cephesini birleştiren TSK/ÖSO güçleri dün de, Şeyh Hadid batısını kontrol altına alarak, YPG’nin Türkiye sınırlarıyla bağlantısını kesmişti. Yağış ve sisin etkili olduğu Afrin’de bugün Raco’daki hedefler vurulurken, gözler etrafı sarılan Cinderes, Şeyh Hadid ve Raco beldelerine çevrildi.


Afrin son durum harita
Afrin son durum harita

SURİYE, Halep (HABERYİRMİ) – Harekatta ‘hilal’in tamamlanmasıyla birlikte, Azez’den başlayan ve Reyhanlı sınırına kadar devam eden ‘hilal’ alanı içindeki YPG mevzilerine dönük topyekün operasyonun hazırlıkları da sürüyor. Son olarak El Hadid ve Cinderes arasındaki bölgenin kapatılmasıyla gözler Raco, Cinderes ve Afrin merkezlerine çevrildi.

Afrin’in Türkiye ile olan bağlantısı kesildikten sonra gözler bir sonraki aşamaya çevrildi. 6 beldesi olan Afrin’in batıdaki Raco, Şeyh Hadid, Cinderes beldeleri üç yönden sarılmış durumda. Doğuda Şeran beldesinde de TSK/ÖSO güçleri doğudan yaklaşmaya devam ediyor.  TSK/ÖSO unsurlarının buraya heran meskun mahal operasyonlarına başlayabileceği belirtiliyor.

20 Ocak’ta başlayan harekatın bugünkü bölümü nispeten yavaş geçti. Yoğun sis ve yağış ise operasyonları yavaşlattı. ‘Hilal’ alanı içindeki bölgede son 48 saattir havanın sisli ve yağmurlu olması nedeniyle operasyonların zaman zaman yavaşladığı görüldü. Operasyonlar, Raco Dağı çevresinde yoğunlaştı. Raco’nun çevresindeki YPG mevzileri vuruluyor.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Son 24 saatte 24 YPG’linin etkisiz hale getirildiği, harekatın başladığı 20 Ocak’tan bu yana etkisiz hale getirilen YPG’li sayısının 2 bin 83’e yükseldiği duyuruldu.

SİLAH DOLU TREN VURULDU

YPG’nin, Türkiye’nin Suriye sınırındaki etkinliğini sona erdirme amacıyla yürütülen harekatta, Raco çevresinde silah sesleri daha çok duyulmaya başladı. TSK’nın; jetlerle havadan, topçu atışlarıyla da karadan yaptığı müdahaleye zaman zaman ÖSO güçleri de katıldı.

Silah ve mühimmat taşıdığı tespit edilen bir tren hareket halindeyken ÖSO güçleri tarafında vuruldu.

Raco çevresinde merkeze yönelik kıskaç daraltılıyor. Azez ve çeşitli bölgelerden ÖSO güçleri, Raco çevresi ve Cinderes tepelerinde mevzilenen diğer ÖSO güçlerine destek olarak gönderiliyor.

GÖZLER RACO, ŞEYH HADİD VE CİNDERES’TE… 

Harekatta ‘hilal’in tamamlanmasıyla birlikte, Azez’den başlayan ve Reyhanlı sınırına kadar devam eden ‘hilal’ alanı içindeki YPG mevzilerine dönük topyekün operasyonun hazırlıkları da sürüyor. Son olarak El Hadid ve Cinderes arasındaki bölgenin kapatılmasıyla gözler Raco, Cinderes ve Afrin merkezlerine çevrildi.

YENİ CEPHE AÇILABİLİR

Afrin merkeze yönelik operasyonların hız kazanmasıyla, Fırat’ın doğusunda Tel Rıfat üzerinden Afrin’e gönderilmeye çalışılan tüm unsurların da önü kesilecek. Bu doğrultuda kısa bir süre içerisinde Tel Rıfat, Ayn Dakna, Minnak Havalimanı ve Marenez’e yönelik operasyonların da başlayacağı öğrenildi.

Böylelikle ‘hilal’in iki ucu, bir tarafta Reyhanlı sınırındaki El Hadid, diğer tarafta ise Azez’e uzanarak Afrin’e giden tüm yollar ele geçirilecek. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir