YPG çekiliyor: Afrin son durum (16 Şubat 2018)


SURİYE, Halep (HABERYİRMİ) – TSK/ÖSO Racu hattında iki köyü daha ele geçirdi. Gece boyu süren hava harekatı sonrasında ise YPG mevzilerinden dumanlar yükselmeye devam ediyor. Darmık dağı hattındaki dağlık bölgeden yeni yol açmak için TSK çalışmalara başlarken, YPG uçaklardan korunmak için farklı noktalarda lastik yakmaya başladı. İşte detaylar…

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) birlikte yürüttüğü Zeytin Dalı Harekâtı, 28’inci gününde sürüyor. YPG kontrolündeki Afrin’e yönelik harekâtın bugünkü bölümü gece saatlerinde bölgeye yönelik topçu atışları ve hava harekâtlarıyla sürdü. TSK, gece saatlerinde süren bu atışlarda 23 YPG unsurunun etkisiz hale getirildiğini duyurdu. 
Dün geç saatlerde bölgede 2 ayrı çatışmada 7 asker yaralanmıştı. Yaralı askerler, bölgeden tahliye edilerek hastanelerde tedaviye alındığı bildirildi

Kuzey’de Bülbül hattı ile batı cephesindeki Raco hattında yoğunlaşan bu atışlar sonrası etkisiz hale getirilen YPG’lilerle birlikte, harekâtın başladığı 20 Ocak’tan bu yana bin 551 YPG unsurunun öldürüldüğü kaydedildi.

Özel Kuvvetler ve komando birlikleriyle hareket eden özel eğitimli keskin nişancıların da bölgede olduğu bildirildi. Keskin nişancıların üs noktaları ile oluşturdukları gizlenme alanlarında göreve başladıkları bildirildi. 

DARMIK’TAN AFRİN’E YOL YAPILIYOR
Şu ana kadar 55’i aşkın köy, belde, köy altı yerleşim ve dağ-tepe YPG’den ele geçirilirken, kontrol edilen noktalarda eğitimli köpekler eşliğinde eş zamanlı mayın temizleme çalışmalarının başladığı öğrenildi.
Kilis’in karşısında bulunan Suriye’nin Darmık Dağı’nda da iş makineleri çalışmaya başladı.
ÖSO’nun Raci’da ele geçirdiği Sadiye köyünden

Çalışma ile asker ve ÖSO unsurlarının Afrin’e ilerleyişini kolaylaştırmak için açılacak geçiş güzergahı için yol yapıldığı belirtiliyor. Yine bu hatta oluşturulacak rampalarda konuşlanacak topçu birliklerinin, Mehmetçik ve ÖSO’nun karadan ilerleyişine destek vereceği belirtildi.

LASTİK YAKMAYA BAŞLADILAR

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinin karşısında bulunan Afrin kırsalındaki Cinderes bölgesi ile Kilis’in karşısında bulunan Raco beldesi kırsalındaki terör örgütü mevzileri, insansız hava araçlarıyla belirlenip koordinatları sınırda konuşlu topçu bataryaları ile Türk Hava Kuvvetlerine bildiriliyor. Topçu bataryaları, fırtına obüsleri ve çok namlulu roketatarlarla karadan, jetler ise havadan teröristlerin mevzi, barınma, karargah, kontrol ve toplanma alanlarını ateş altına alıyor.

Afrin son durum harita 16 Şubat 2018.

Bombalanan hedeflerinden yükselen duman, Kilis ve Hatay sınırlarından da görülüyor. YPG militanlarının zaman zaman gizlenmek ve insansız hava araçları ile jetlerin görüş açısını kapatmak amacıyla siyah duman çıkarmak için lastik yaktıkları belirtildi.



2 KÖY DAHA TSK/ÖSO GÜÇLERİNDE
Dün Raco batısında 7 köyü ele geçiren TSK/ÖSO unsurları, bugün öğle saatlerinde beldenin 4 km güneybatısında kalan Hasan Kelkavi ve Celeme köylerini ele geçirdi. 
Köylerin ele geçirilmesiyle birlikte, Raco batısındaki cephe koridoru, Afrin iç kesimlerine doğru daha fazla derinlik kazanmış oldu.
Kırsalda tutunamayan öngütün, Afrin merkeze çekilme eğiliminde olduğu belirtiliyor. HABERYİRMİ


GELİŞMELER GÜN BOYU SÜRECEK…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir