Racu, TSK ve ÖSO’nun menziline girdi

Afrin son durum harita… Gün içinde Afrin‘in güneybatısındaki Cinderes beldesine bağlı Bafler (Bafillur) köyü, ilerleyen saatlerde ise Raco’ya bağlı Maska köyünü ele geçiren TSK/ÖSO ilerleyişini sürdürüyor. Raco beldesine güneyden sıfır noktaya ulaşan ÖSO, beldeyi gören tepelere konuşlandı. TSK/ÖSO meskun mahal operasyonları için hazırlanıyor.


Afrin son durum Raco (Racu) beldesi...
Afrin kuzeybatısında bulunan Racu beldesi. ÖSO güçlerinin menzilinde.

SURİYE, Halep (HABERYİRMİ) – Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından YPG’ye karşı Afrin’de yürütülen Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında Racu (Raco) beldesinin çevresi YPG’li militanlardan temizleniyor. Son olarak beldenin kuzeyine sıfır noktasında yer alan TSK ve ÖSO askerleri, Raco beldesinin güneyindeki Maska köyünü ele geçirmişti.

Patlama sesleri sınırdan duyuluyor

Bu arada Suriye sınır hattı semalarında helikopter hareketliliği yaşanmaya devam ediyor. Akşam saatlerinde Kilis kırsalı semalarından geçen helikopter Suriye içlerine doğru hareket etti.

YPG’ye yönelik 20 Ocak’tan bu yana süren harekatın bu akşamki bölümünde kuzeyde Darmık Dağı kırsalında çok sayıda YPG’ye ait sığınak, barınak ve mevzilerin uçaklar ve topçu birlikleri tarafından vurulduğu görüldü. Askeri hareketliliğin sürdüğü Kilis’in Suriye sınırındaki bölgelerden de patlama sesleri duyuluyor.

Sıfır noktasına dayandılar

Sabah saatlerinde Afrin‘in güneybatısındaki Cinderes beldesine bağlı Bafler (Bafillur) köyü, ilerleyen saatlerde ise Raco beldesinin 1 kilometre güneyinde  bulunan Maskanli köyü kontrol altına alınmıştı.

Afrin son durum harita. 23 Şubat 2018
Afrin son durum harita. 23 Şubat 2018. Racu ve Cinderes hatlarında ele geçirilen 2 köy.

Raco hattının güneyinde yer alan Maska köyünün ele geçirilmesiyle belde TSK/ÖSO unsurlarının görüş menziline girdi.  Bölgede meskun mahal hazırlıkları sürerken, TSK/ÖSO unburlarının kuzey hattında kalan hatlardaki bazı köyleri ele geçirip beldeyi tümüyle izole etmeyi amaçladığı belirtiliyor.

TSK, o iddialara yanıt verdi

Genelkurmay Başkanlığı ise dün 40 araçlık YPG konvoyunun vurulması sonrası, örgütün “siviller vuruldu” propagandasına karşı açıklama yaptı. Açıklamada, TSK’nın asla sivilleri hedef almadığı belirtilirken açıklamada öne çıkan mesajlar şöyle oldu:

  • Afrin bölgesinde terör örgütlerinin, mensuplarına sivil elbise giydirdiği, eğitimlerini ve terör eylemlerini sivil kıyafetli olarak gerçekleştirmelerini sağladığı bilinmektedir. Bölgeden temin edilen görüntü ve bilgiler de bu hususu teyit etmektedir. Eli silahlı, terör örgütü sığınak ve korunaklarını kullanan ve askerlerimize ateş ederken etkisiz hale getirilen teröristlerin sivil kabul edilmesi de elbette mümkün değildir.
  • Zeytin Dalı Harekatı’nın maksatlarından biri de ‘Afrin Afrinlilerindir’ gerçeğinden hareketle dost ve kardeş bölge halkının, teröristlerin baskı ve zulmünden kurtarılarak tekrar evlerine dönmelerini sağlamaktır.
  • Terör örgütünden temizlenen yerleşim yerlerinde halkın evlerine dönmeye başladıkları gözlenmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir