Rejim milisleri Afrin’de (ÖZEL HABER)

Afrin son durum… Rejim güçleri, İran ve Iraklı militanlardan oluşan konvoyu Afrin güney hattından ilçeye soktu. Konvoylar eşliğinde ilerleyen militanların araçlarında Suriye bayraklarının olduğu görüldü. Militanlar arasında Fırat doğusundan gelen YPG’lilerin de olduğu öğrenildi.


Afrin son durum-rejim unsurları afrine giriyor
Afrin son durum-rejim unsurları afrine giriyor

SURİYE, Halep (HABERYİRMİ) – Suriye rejim ordusunun Afrin’e gireceğine dair haberlerin arkasından Halep’teki PYD/YPG’li militanlar Suriye bayraklarıyla Afrin’e giriş yaptı. Ancak YPG/PKK kaynakları sevkiyatı “Rejim Afrin’e girdi” haberleriyle duyurdu. Afrin’e giren unsurlar arasında rejim safında savaşan Irak ve İranlı’lı gruplardan Elbaker Tugayı’nın da olduğu öğrenildi.

TSK/ÖSO unsurlarının yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı hız kazandı.  Akşam saatlerinde Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Kilis’in Gülbaba bölgesinde bulunan Darmık Dağı arkasındaki YPG mevzileri tank ve obüslerle vurulurken, ÖSO birlikleri ile YPG arasında sıcak temas sağlandı.

Zeytin Dalı Harekatı’nın 32’nci gününde Afrin kent merkezine ilerleyiş sürerken yer yer sıcak çatışmalar yaşanıyor. Harekatın başladığı noktalardan biri olan Gülbaba kırsalındaki Darmık Dağı bölgesinde konuşlandırılan fırtına obüs ve tanklar tarafından YPG mevzileri tek tek imha edilirken, ÖSO birlikleri ise Afrin kırsalındaki köylerde ilerliyor.

Türk savaş uçakları tarafından belirli noktalar havadan vurulurken, karadan ilerlemeye çalışan ÖSO birlikleri ile YPG’liler arasındaki sıcak çatışmalar sınırın Türkiye tarafından hissediliyor.

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında ÖSO, PYD/PKK ile yaptığı şiddetli çatışmaların ardından Afrin’in Kuzeyinde bulunan Bülbül Deresi üzerindeki 3 köyü daha ele geçirdi. Bülbül deresi istikametinde bulunan Okanlı, Helekçe ve Kalki köylerini teröristlerden geri aldı.

Bu arada akşam saatlerinde rejim güçlerinin açtığı koridordan, yine rejime yakın militanlar Afrin’e giriş yaptı.

Suriye rejim ordusunun Afrin’e gireceğine dair haberlerin arkasından Halep’teki PYD/YPG’li militanlar Suriye bayraklarıyla Afrin’e giriş yaptı. Ancak YPG/PKK kaynakları sevkiyatı “Rejim Afrin’e girdi” haberleriyle duyurdu. Afrin’e giren unsurlar arasında rejim safında savaşan Irak ve İranlı’lı gruplardan Elbaker Tugayı’nın da olduğu öğrenildi. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir