Rus Uçağı böyle düşürüldü (VİDEO)


SURİYE, İdlib (HABERYİRMİ) Suriye kuzeyinde Rus ve rejim güçlerinin yoğun biçimde bombaladığı İdlib’te Rusya’ya ait Su-25 tipi savaş jeti düşürüldü.

Düşürülen Rus SU-25 savaş jeti. İdlib. 

İdlib’in Marat Numan ilçesine bağlı Masaran köyü semalarında, ısı güdümlü MANPADS tipi, omuzdan ateşlemeli silahla vurulan uçağın, isabet aldıktan bir süre sonra bölgeye düştüğü bildirildi.
Uçağın düşürülmesini ise Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) bağlı gruplardan Ceyş-ül Nasr üstlendi. 
Örgüt, uçağın hedef alınmasını, isabet almasını ve pilotun vurulmadan saniyeler önce kendisini fırlatarak paraşütle uçaktan atamasını içeren görüntüleri paylaştı. 

Yayınlanan bir başka videoda ise pilotun kurşunlanmış cesedi ve uçağın enkazı yer aldı. 
Farklı açıdan çekilen bir başka videoda saldırı için iki jetin yan yana uçtuğu, sol taraftaki uçağın hava saldırısı için alçaldığı görülüyor. 

Bu esnada ısı güdümlü MANPADS roketi algıladığı görülen uçak, ‘flare’ saptırıcı sistemini devreye alıyor. Kısa süre sonra ise uçağın isabet aldığı görülüyor. 
Gelişme Rus Savunma Bakanlığı tarafından da doğrulandı. 
Açıklamada uçağın düşürüldüğü yer ile ilgili ‘pilotun El Nusra tarafından kontrol edilen bölgede girdiği çatışmada hayatını kaybettiği’ kaydedildi. 

Açıklamada, Suriye’nin İdlib’deki gerilimi azaltma bölgesinin garantörleri Rusya ve Türkiye arasında pilotun naaşının teslim alınması için çalışmaların yürütüldüğü bilgisine yer verildi.
Uçağın düşürülmesi ardından günlerdir bölgeye gelişigüzel hava saldırıları düzenleyen Rus ve rejim güçleri, aynı bölgeye adeta bomba yağdırdı.

Rusya’nın Akdeniz’de demirli savaş gemileri ve bölgedeki hava üssünden kalkan uçaklar çok sayıda atışla bölgeyi vurdu. HABERYİRMİ 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir