Türk ordusu o üsse girdi: İdlib son durum harita (7 Şubat 2018) – ÖZEL


SURİYE, İdlib (HABERYİRMİ) – İdlib doğusu, Haleb batı sınırlarındaki El Eis hattındaki saldırı sonrası bu hattan geri çekilip, yeniden aynı noktaya konuşlanan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), El Eis‘in güneybatısında bulunan İdlib’teki Taftanaz Askeri Üssü‘ne girdi.

Rusya, İran ile Aralık ayında yapılan Astana görüşmelerinde “Çatışmasızlık bölgelerini” kapsayan gözlem noktalarına ilişkin mutabakat çerçevesinde 30 Ocak’ta Halep orta batı sınırları içinde kalan El Eis kasabasına sevkiyat düzenleyen TSK, burada konvoya yapılan saldırı sonrasında 9 kilometre kuzeybatı hattına çekilmişti. 

Rejim yetkililerinin anlaşma kapsamında geçiş verdiği bu sevkıyat 5 Ocak’ta yeniden yapılmış ve Türk ordu güçleri El Eis hattındaki bölgeye yeniden konuşlanmıştı. (Haritayı buraya tıklayarak tam boy görün) 

İdlib son durum harita 7 Şubat 2018
İdlib son durum harita 7 Şubat 2018: TSK’nın konuşlandığı El Eis ve Taftanaz noktaları. (Haritayı buraya tıklayarak tam boy görün)
Bu konuşlanma sonrası 5. Gözlem Noktası kurulması çalışmaları kapsamında El Eis’in güneybatısında kalan Heyet-i Tahrir-i Şam kontrolündeki Taftanaz Üssü‘ne giren TSK, bu hatta da konuşlanmak için hazırlıklara başladı.
Kaynaklar üsse giren heyetin 4 silahlı araçla giriş yaptığını keşif sonrası heyetin döndüğü bilgisini paylaştı.
Kaynaklar, Türk kuvvetlerinin “Taftanaz hava üssünde helikopterler için havaalanı inşa etmesi” gerektiğini ve Halep, İdlib, Suriye kıyılarındaki ve Hama kırsalındaki tüm gözlem görevlerini yönetmek üzere ortak bir operasyon komitesinden oluşacağı” bilgisini verdi.
Diğer taraftan TSK’nın önümüzdeki 10 gün boyunca 12 noktada kurulması beklenen tüm gözlem hatlarını tamamlanmasının öngörüldüğü bilgisini paylaştı. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir