YPG açıkladı: Rejim, Afrin’e girecek mi

Suriye Devlet Televizyonunun Suriye yönetimi yanlısı milis güçlerinin “birkaç saat içinde Afrin’e girecek” şeklindeki haberine, YPG’nin Afrin Sözcüsünden yalanlama geldiği bildiriliyor.


Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad

Rus medya kuruluşu Sputnik, “Türkiye’nin Afrin’e yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatı birinci ayını doldururken Suriye ordusunun Afrin’e gireceği yönünde haberlerin ortaya atılması üzerine Türkiye’nin PKK’nın Suriye uzantısı olarak kabul ettiği YPG’nin Afrin Sözcüsü Brusk Haseke, Sputnik’e konuştu” dedi.

Haseke, Sputnik’e Suriye ordusunun Afrin’e gireceği iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirtirken, şunları söyledi:

“Biz defalarca Suriye ordusu Afrin’e girmedi dedik. Girecek de değil. Eğer bir anlaşma, gelişme olursa resmi bir açıklama yaparız. Bu haberlerden artık bıktık. Eğer Suriye ordusu Afrin’e gelecekse bunu sizden, kamuoyundan saklamayız. ‘Ordu Afrin halkına yardım etmeye gelecek’ deriz. Afrin ve Halep’teki siviller bazen sivil otobüsler geldiğine ‘İşte Suriye ordusu geldi’ diyorlar. Yanlış anlıyorlar.”

Haberde, “Son olarak Suriye devlet televizyonu El İhbariye, bölgedeki muhabirine dayanarak, ‘Halk Güçleri (hükümet yanlısı milis güçleri) birkaç saat içinde Afrin’e girecek’ şeklinde haber yapmıştı” denildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir