YPG kampı ele geçirildi: Afrin son durum haritası: 6 Şubat 2018


SURİYE, Halep (HABERYİRMİ) 
Zeytin Dalı Harekatı – Afrin son durum haritası: 6 Şubat 2018: 
Afrin son durum haritasını mobil cihazlarda ‘tam boy’ görmek için buraya tıklayın. Masaüstünden giren ziyaretçilerimizin haritayı büyük boy görmeleri için fotoğraf üzerine tıklamaları yeterli olacaktır.
Zeytin Dalı Harekatı kapsamında YPG hedeflerine yönelik operasyonunu sürdüren TSK/ÖSO, Azez batısında kalan Şaranlı beldesine bağlı doğu hattında PYD/PKK tarafından kullanılan eğitim kampının da bulunduğu alanda kontrolü ele geçirdi. 
Zeytin Dalı Harekatı - Afrin son durum haritası: 6 Şubat 2018
Zeytin Dalı Harekatı-Afrin son durum haritası (6 Şubat 2018): Haritayı mobil cihazlarda ‘tam boy’ görmek için buraya tıklayın. Masaüstü için fotoğraf üzerine tıklamanız yeterli olacaktır.

35 kişilik kampta duş, yatakhane ve yemekhanenin yanı sıra spor yaptığı eğitim parkuru dikkati çekti. 

Örgüte ait eğitim kampının “bölük” düzeyinde faaliyet gösterdiği anlaşılıyor.

Kampta olası hava harekatlarından korunmak için tüneller ve sığınaklar ile YPG adının ve PKK lideri Abdullah Öcalan’ın adının yazılı olduğu tabela dikkati çekti. Burada asılı olan örgüt flaması, harekata katılan TSK personeli tarafından kaldırıldı.

Yine dün ele geçirilen Dikme Taş köyünde YPG’ye ait çok sayıda mevzi ortaya çıktı. Örgütün Burseya Dağı‘nda olduğu gibi bu hatta da güçlü tahkimatlar yaptığı, ancak Burseya Dağı’nda kullanılan bombardımana dayanıklı beton yapıların burada olmadığı görüldü. Bulunan mevzilerin toprak-taş sığınak, tünel mağaralardan oluştuğu görüldü.
Şaranlı Beldesine bağlı Dikme Taş köyü hattında bulunan Sakarya Dağı mevzilerinden de TSK/ÖSO güçlerine ait yeni görüntüler paylaşıldı. 
Görüntülerde YPG’den ele geçirilen mevzilerde güçlendirme ve tahkimat yapıldığı görülüyor.
Diğer taraftan TSK, Afrin’de devam eden Zeytin Dalı harekatı çerçevesinde bugün 23 örgüt üyesinin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. TSK’dan yapılan açıklamada harekatın başından bu yana toplam 970 örgüt üyesinin etkisiz hale getirildiği belirtti.
Bugün öğleden sonra ise Hatay’ın Reyhanlı, Kırıkhan ve Hassa ilçelerinin karşısındaki mevziler, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) topçu birliklerince ateş altına alındı. Hassa, Reyhanlı ve Kırıkhan’ın karşısındaki Afrin’in batı kırsalında yer alan YPG’ye ait birçok mevzi, Türk Silahlı Kuvvetlerine ait topçu birlikleri tarafından vuruluyor. 
Zaman zaman çatışma seslerinin geldiği bölgeden dumanlar da yükseliyor. 
Askeri helikopterler de sınır hattındaki uçuşlarını sürdürüyor. HABERYİRMİ



EN SON AFRİN HABERLERİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir