YPG timi böyle vuruldu (VİDEO)


SURİYE, Halep (HABERYİRMİ) – ÖSO‘ya saldırı için hazırlanan YPG timi TSK topçusu tarafından imha edildi. Görüntüler saniye saniye kaydedildi.


Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) unsurlarının YPG kontrolündeki Afrin’e yönelik Zeytin Dalı Harekatı sürüyor.
20 Ocak’ta başlayan harekatın 19. gününde Afrin kuzeydoğusunda bir YPG timinin araçlarıyla birlikte imha edilmesi kameralarca kaydedildi. 

YPG harekat noktasının vurulma anı. 1 araç ve 4 YPG’li etkisiz.

Çatışmaların sürdüğü Afrin’de İnsansız Hava Araçları (İHA) ile belirlenen YPG hedeinin vurulma anı resmi haber ajansı AA tarafından yayınlandı. 

Olay, Afrin kuzeybatısında Racu beldesinin kuzeyindeki Adah Menli hattında meydana geldi. 

Afrin kuzeybatısında TSK/ÖSO unsurlarınca kontrol altına alınan Adah Manli ve Ali Bakki köylerinin de bulunduğu dağlık alanın YPG mevzilerine bakan hattında kaydedilen görüntülerde bir YPG harekat noktasının top atışıyla vurulduğu görülüyor. 

Gece görüş sistemi ile izlendikten sonra vurulduğu görülen hedefin, gündüz saatlerinde yapılan çekimlerinde ise bir taşıyıcı pikap olduğu dikkat çekiyor. 

Hedefin vurulma anında kamera arkasından gelen seste ise “1 araç ve içinde 3-4 unsurun bulunduğu hedef ateş altına alındı, mantar oluştu” bilgisinin verildiği kayıtlarda yer alıyor.

Aracın TSK destekli ÖSO unsurlarına saldırı hazırlığında olan YPG timini taşıdığı öğrenildi. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir