ABD açıkladı: YPG Afrin’e gitti, Deyrezzor saldırıları durdu!

ABD destekli YPG, militanlarının Deyrezzor işgali için aylar önce başlattığı “Cezire Fırtınası” adlı saldırıların


ABD, YPG'yi destellemeye devam ediyor.

Pentagon, Türkiye’nin Suriye’de YPG’ye yönelik operasyonunun IŞİD ile olan mücadeleyi etkilediğini ve Suriye’nin doğusunda “operasyonların duraksamasına” yol açtığını belirtti.

Pentagon sözcüsü Albay Robert Manning gazetecilere yaptığı açıklamada, söz konusu duraksamanın YPG’nin ağırlıkta olduğu ABD destekli bir şemsiye grubu olan Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) bazı kara operasyonlarının geçici olarak yapılmaması anlamına geldiğini söyledi. Manning, “IŞİD ile savaşan ABD liderliğindeki koalisyonun hava saldırılarının etkilenmediğini” ve SDG’nin IŞİD’ten geri aldığı toprakları elinde tutmaya devam ettiğini söyledi.

ABD, Suriye’de YPG militanlarını desteklemeye devam ediyor.

Bir diğer Pentagon sözcüsü Adrian Rankine-Galloway, ABD ordusunun SDG savaşçılarının IŞİD ile mücadeleyi bıraktıklarını gördüğünü belirtti.

Galloway, “SDG içinde faaliyet gösteren bazı savaşçılar, başka yerde muhtemelen de Afrin’de savaşmak için orta Fırat vadisindeki operasyonları bırakmaya karar verdi” dedi.

İsmini vermek istemeyen bir ABD’li yetkili, yüzlerce SDG savaşçısının son iki hafta içerisinde Orta Fırat vadisini terk ettiğini söyledi.

Bu arada YPG’nin de “Cezire Fırtınası” adını verdiği ve Deyrezzor doğusunu hedef alan  saldırılarını durdurduğu belirtildi. Hali hazırda geçen 6 ayda zaten operasyonların yürütülmediği bu hatlarda, militanların büyük bölümünün Afrin’e kaydırıldığı öğrenildi.

Öte yandan YPG’nin, bölgede olmaya devam ettiği, ABD’ye ise “Afrin şantajı” yapmak için “operasyonları durdurduk” mesajı gönderdiği belirtiliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir