Afrin son durum haritası (4 Mart 2018)

Afrin son durum haritası (4 Mart 2018)… Dün Afrin batasında Racu beldesini kontrol eden TSK-ÖSO unsurları bugün Şeyh Hadid beldesinin tamamında kontrolü sağladı. YPG militanları mevzilerini terkederek geri çekilirken, ÖSO unsurları Cinderes hattında ilerlemeyi sürdürüyor.


Afrin son durum haritası. 4 Mart 2018.
Afrin son durum haritası. 4 Mart 2018. Dün Racu, bugün Şeyh Hadid beldesi YPG'den ele geçirildi.

Afrin son durum haritası (4 Mart 2018)… Afrin son durum haritası. 4 Mart 2018. Dün Racu, bugün Şeyh Hadid beldesi YPG’den ele geçirildi. TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, harekatın başından bu yana YPG elindeki Afrin’de 3’ü belde merkezi, 98’sı köy, 6’sı köy altı yerleşim ve 21’i stratejik dağ veya tepe, biri YPG/PKK’ya ait üs olmak üzere 129 noktayı ele geçirdi. Örgüt, kentin yüzde 35’ini kaybetti.

Afrin son durum haritası. 4 Mart 2018.
Afrin son durum haritası. 4 Mart 2018. Dün Racu, bugün Şeyh Hadid beldesi YPG’den ele geçirildi. Harita oluşturma tarihi: 4 Mart 2018 / Saat: 13.20 – HABERYİRMİ

 

Zeytin Dalı Harekatı’nın 44. gününde (4 Mart 2018) ele geçirilen tüm alanlar

TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, harekatın başından bu yana YPG elindeki Afrin’de 3’ü belde merkezi, 98’sı köy, 6’sı köy altı yerleşim ve 21’i stratejik dağ veya tepe, biri YPG/PKK’ya ait üs olmak üzere 129 noktayı ele geçirdi.

20 Ocak’tan 4 Mart 2018’e kadar kontrol altına alınan yerleşim birimleri ve stratejik noktalar şöyle:

KUZEY CEPHESİ

BÜLBÜL BELDESİ: Bülbül beldesi merkezi, beldeye bağlı Meydan Ekbez, Bendirek, Şengal, Zehran, Bali Köy, Kurni, Hay Oğlu, Heftar, Ursa, Bak Ubasi, Ali Kar, Şeyh Huruz, Ömer Simo, Duraklı, Hayyam, Surain, Çarkanlı, Akanlı, Mikdad ve Ali Racu köyleri, Huruz Dağı, Darmık Dağı, Kurni Dağı, Havuz Tepesi ile Kürdo, Şeyh Huruz köyüne bağlı iki köy altı yerleşim.

BATI CEPHESİ

RACU BELDESİ: Racu belde merkezi, beldeye bağlı Mesekanlı, Hacı Halil, Mamalı, Atamanlı köyleri, Şeyh Mehmetli köyü, Ayn Batman Dağı, Yukarı Hacıkanlı, Aşağı Hacıkanlı, Derviş Obası, Hasan Kelkavi, Celeme, Edamanli, Kude, Ali Bekki, Bilal Köy ve 1083 rakımlı tepe, Ömer Uşağı, Mamel Uşağı, Süleyman Halil, Sati Şaği, Alkana, Kırmızı, Karri, Şerbanlı, Şedya, Harab Summak, Hantalli, Karababa, Sarı Uşağı, Rahmanlı, Maskah, Şeyh Muhammedli, Dudu, Semalık, Velikli, Kavanda köyleri, 687 .Tepe, 915. Tepe, 740. Tepe ile 1027. Tepe.

ŞEYH HADİD BELDESİ: Şeyh Hadid belde merkezi, Aşağı Sinara ve Yukarı Sinara, Karmanluk, Cukali Favkani ve Orta Çakallı köyleri ile Şeyh Hadid Tepesi, Kara Mitlak köyü ve Hac Bilal köyü.

CİNDERES BELDESİ: Cinderes beldesinde Hamilek, Ramadiye, Hacı İskender, Deyr Ballut, Hammam, Nisriyye, Dükkan, Eşkan, Arşali, Muhammediye, Divan Fevkani, Divan Tahtani, onlara hakim 3 tepe, Mervane, Heygece, Tell Dilur, Bafler, Zehra, Aşağı Korgan ve Yukarı Korgan, Ebu Kabe ile Hacılar köyleri ile Mersides, Nisriyye, Amara ve Kila Tepeleri, Sattuf evleri ve Kalki köy altı yerleşimi, üs olarak kullanılan Beyyada noktası.

DOĞU CEPHESİ
ŞERAN BELDESİ: Şeran beldesinde Burseya Dağı, Badinli, Çemenli, Ali Bezanlı, Karkin, Umranlı, Uverkan, İkidam, Şeltah, Merseva, Serincek, Kastel Cündo, Dikmetaş, Zeytinak, Arpaviran ve Dayr Savvan köyleri ile Sirgaya ve Nebi Huri Tepeleri ile Cemiliyye köy altı yerleşimi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir